Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Rétegezett parfé

Rétegezett parfé Hozzávalók: 6 dl tejszín 25 dkg eper vagy málna 2 púpozott evőkanál kakaópor 7 evőkanál porcukor 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A megelőző napon 2 dl tejszínbe belekeverjük a kakaóport és 2 evőkanál cukrot, majd folytonos keverés közben felforraljuk. Újabb 2 dl tejszínbe belekeverünk újabb 2 evőkanál cukrot, fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva […] Tovább

Fánkcsibék málnahabbal

Fánkcsibék málnahabbal HOZZÁVALÓK 12 darabhoz: 10 dkg vaj, csipetnyi só, 25 dkg liszt, 5-6 tojás, 1 doboz mirelit málna, 15 g (5 lap) színtelen zselatin, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál citromlé, 5 dl tejszín, 2 zacskó vaníliás cukor, 24 mandulahasáb, a tetejére 3 evőkanál porcukor, sütőpapír, fogvájó. ELKÉSZÍTÉSE: 1/4 l vizet a vajjal és a […] Tovább

Cremets

Cremets Hozzávalók: A sűrű joghurthoz: 8 dl natúr joghurtot lecsepegtetünk 1 nap alatt, így kb. 3 dl sűrű, krémes joghurtot kapunk másnapra. Az édességhez: 4 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból!) 10 dkg porcukor 1-2 evőkanál forró víz 3 dl sűrű joghurt 1 citrom reszelt héja + átszűrt leve 1 vaníliarúd kikapargatott belseje A tálaláshoz: 30 […] Tovább

Csokoládés málna szigetek

Csokoládés málna szigetek Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 4 evőkanál málna lekvár 6 dkg olvasztott félédes csoki 5 dl narancs likőrös mártás Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd fokozatosan hozza adjuk a cukrot. Keverjük bele a málna lekvárt és a csokoládét. Szaggassuk bele forrásban levő vízbe púpos evőkanalanként és főzzük 2-3 percig. Rakjuk […] Tovább

Házi gumicukor, cukor nélkül

Házi gumicukor, cukor nélkül Hozzávalók: 60 dkg mirelit málna 20 dkg méz 4 dkg zselatin A formák kikenéséhez kevés semleges ízű olaj Elkészítése: A málnát összepürésítjük, majd átszűrjük, hogy 3 dl magnélküli, friss málnalevet kapjunk. 1 dl málnalét és a zselatint kézi habverővel elkeverjük egy kis edényben, aztán hozzáadjuk a többi málnalevet és a mézet. […] Tovább

Málnás madártej

Málnás madártej Hozzávalók: 4 tojás szétválasztva 1 liter tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál finomliszt 50 dkg málna (eper) Elkészítése: 7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan […] Tovább

Málnás csoda

Málnás csoda Hozzávalók: 4 dl tejföl porcukor vaníliás cukor reszelt citromhéj 4 dl tejszín babapiskóta málna (vagy erdei gyümölcs mix), Elkészítése: 4 dltejfölt kikeversz porcukorral, vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal. Hozzáadsz 4 dltejszínt, és addig kevered, amíg kissé keményebb masszát kapsz. Egy edénybe lerakod rétegesen ezt a tejfölös-tejszínes masszát, babapiskótát, és málnát (vagy erdei gyümölcs mixet), […] Tovább

Málnás pillecukor

Málnás pillecukor Hozzávalók: 25 dkg málna 3 dl víz 1 vaníliarúd kikapargatott belseje 1 citrom reszelt héja 4 csapott evőkanál zselatin 60 dkg cukor 3 dl keményítőszörp (pl. Tesco Golden Syrup) 1 csipet só a tepsi előkészítéséhez kevés olaj a szóráshoz 1 teáskanál étkezési keményítő 2 evőkanál porcukor Elkészítés: Kibélelünk folpackkal egy 20×30 cm-es, legalább […] Tovább

Málnás-vaníliás trüffel

Málnás-vaníliás trüffel Hozzávalók: 40 dkg babapiskóta rum 4 evőkanál erdei gyümölcs lekvár 2 csomag hidegen kikeverhető vanília krémpor a hozzá szükséges tej      (kb.: 3-4 dl) 30 dkg friss málna szeletelt mandula Elkészítése: A babapiskóta egy részét tedd egy mély, öblös üvegtálba, öntözd meg néhány evőkanál rummal és kend meg lekvárral. A vanília krémport az előírás […] Tovább

Vaníliás málna

Vaníliás málna Hozzávalók: 1 doboz babapiskóta, 3 dl tej, 5 cl rum. A krémhez: 50 dkg málna, 2 tojás, 1 evőkanál liszt 1 evőkanál cukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dltej. Elkészítése: A babapiskótákat egyenként megmártjuk rummal ízesített tejben, és kibélelünk vele egy jókora üvegtálat. A rumos piskótára hintjük a málnát, majd az egészet leöntjük […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!