Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Debreceni malaclapocka

Debreceni malaclapocka Hozzávalók 1-1,2 kg hosszúkás darab malaclapocka (lehet comb, dagadó vagy épp húsos hasaalja is) só őrölt bors 3 zsemle 2 tojás 1 kiskanál szárított majoránna 1 kiskanál fölaprított petrezselyem 2-3 szál debreceni 2-3 evőkanál olaj Elkészítése A húst megmossuk, bőrös oldalával lefelé deszkára fektetjük, majd kicsontozzuk. Aki még sose csinált ilyet, ne ijedjen […] Tovább

Gőzölgő malacsült

Gőzölgő malacsült Hozzávalók egy kb. 1,25 kg-os kicsontozott, bőrös malaccomb 1 csapott evőkanál só 1 mokkáskanál őrölt bors 1 mokkáskanál őrölt kömény 1 kiskanál majoránna 2 gerezd fokhagyma 5-6 evőkanál olaj 3-4 dl húsleves (leveskockából is jó) 1 kiskanál paradicsompüré 1 mokkáskanál finomliszt Elkészítése A combot megmossuk, leszárogatjuk, majd bőrét egycentis távolságban hosszában is, keresztben […] Tovább

Teljes malacsült pezsgős káposztával

Teljes malacsült pezsgős káposztával Hozzávalók a pecsenyéhez: 1,5 kg malaclapocka, só, evőkanál ételízesítő por, 1 púpozott kiskanál majoránna, 2 dl sör, 10 dkg füstölt szalonna, a párolt káposztához: 1 kg lila káposzta , (fehér is lehet), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, fél fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt, köménymag, 1 mokkáskanál […] Tovább

Sült malac egészben

Sült malac egészben Hozzávalók (10-12 személyre) 1 kisebb, konyhakész malac egészben (kb. 6 kg), 2 csomag Kotányi magyaros fűszerkeverék, olaj, 1 üveg sör, 15 dkg szalonna egyben Elkészítése A malac bőrét leperzseljük vagy éles késsel megkapargatjuk, hogy az esetlegesen rajta maradt szőrszálakat eltávolítsuk róla, de vigyázzunk, nehogy a bőrét fölsértsük. Ezután a malacot kívül-belül bő […] Tovább

Tárkonyos malacleves

Tárkonyos malacleves Hozzávalók: 4 személyre: 40 dkg malachús, 1 db vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 db közepes sárgarépa, 1 db gyökér (fehérrépa), 0,6 dl olaj, só, bors, tárkony, majoránna, 1 db babérlevél, 1 dl tejszín, 1 dl tejföl, 2,5 dkg liszt, cukor, citromlé, tárkonyecet Elkészítése: A malachúst megmossuk, szárazra töröljük, és kb. 2 cm-es kockákra, […] Tovább

Malacaprólék leves

Malacaprólék leves Hozzávalók: 1 kg malacaprólék hideg víz 1 fej vöröshagyma zsiradék só törött bors babérlevél vegyes zöldség csontlevé vagy víz tárkony petrezselyem zsemleszínű rántás citromlé tejföl cukor kicsiny zsemlegombócok Elkészítése:                    A tisztított és jól átmosott 1 kg malacaprólékot (tüdő, máj, láb, farok, vese) kis kockára vágjuk, majd hideg vízbe téve egyszer átforraljuk és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!