Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Birsalmasajt brandys mákhabbal

Birsalmasajt brandys mákhabbal Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg darált mák 3 evőkanál méz 3 cl brandy 1 rúd fahéj 2,5 dl tej 6 tojásfehérje 30 dkg birsalmasajt 4 teáskanál Dr. Oetker tortadara (barna) a díszítéshez menta Elkészítése: A darált mákot a mézzel, a brandyvel és az egész fahéjjal a tejbe szórjuk, felforraljuk. Addig főzzük, amíg […] Tovább

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel Ch

Mézes mákparfé forró gyümölcsöntettel Ch Kuntár Ildikó mézes mákparféja télen, nyáron is elkészíthető, hiszen sokféle bogyós gyümölcsöt, illetve gyümölcsdzsemet használ hozzá. A benne lévő mák biztosítja a meglehetősen magas, 550 mg kalciumbevitelt. Különleges édesség, amely ünnepi asztalok dísze lehet. Kalciumtartalma miatt ajánlható csontritkulás esetén. Hozzávalók: 2,5 dl tej 15 dkg darált mák 10 dkg méz […] Tovább

Bejgli (11) Ch

Találtam a mohakonyhán és annyira megtetszett, hogy elkészítettem a csökkentett szénhidrát-tartalmú változatát. Bejgli              Ch Hozzávalók (4 rúdhoz, 1 rúd 15 /ujjnyi vastag/ szelet): a tésztához: 60 dkg rétesliszt        457,80 g Ch 12 dkg porcukor             119,88 g Ch 1 kávéskanál só                  0,00 g Ch 25 dkg puha vaj                   1,25 g Ch 2 tojás                                   0,60 g Ch 1-1,5 […] Tovább

Bejgli lépésről lépésre (10) Ch

Bejgli lépésről lépésre Hozzávalók 4 rúdhoz (2 diós és 2 mákos): 50 dkg liszt 25 dkg vaj (klasszikusan zsírral készül) 1 dl tej 2 dkg élesztő 2 ek cukor 1 tk só 1 tojás 2 tojássárgája A mákos töltelékhez: 30 dkg darált mák 1,5 dl méz 2 marék mazsola 1,5 dl fehérbor (fehérbor helyett készítettem […] Tovább

Bejgli töltelék variációk (3)

Máktöltelék: Hozzávalók: 6 dkg cukor 2,5 dl víz 40 mák 5 dkg mazsola kevés reszelt citromhéj (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább lesz a töltelék) Elkészítése: 6 dkg cukorból 2,5 dl vízzel szirupot főzünk, amellyel leforrázzuk a mákot, majd hozzákeverünk 5 dkg megtisztított mazsolát, kevés reszelt citromhéjat (esetleg 1-2 hámozott, reszelt almát, ettől lazább […] Tovább

Bejgli töltelék variációk (2)

Diótöltelék: Hozzávalók: 5 dkg mazsola 3 cl rumba áztatva 1 vaníliarúd kikapart belseje 30 dkg porcukor 3/4 dl tejjel elkeverve 40 dkg darált dió Elkészítése: A cukros tejet felforraljuk, hozzáadjuk a vaníliát és a rumba áztatott mazsolát, majd a tűzről lehúzva beleszórunk 40 dkg darált diót (ha túl lágy, zsemlemorzsát teszünk hozzá) és langyosra hűtjük. […] Tovább

Bejgli töltelék variáció (1)

Bejgli töltelék variáció Hozzávalók: Diós töltelék: 0,5 dl tej 1 zacskó vaníliás cukor 20 dkg porcukor 20 dkg darált dió egy kevés zsemlemorzsa egy kevés sütőrum egy egész nagy narancs héja fél narancs kinyomott leve Mákos töltelék: 1 dl tej 1 zacskó vaníliás cukor 20 dkg porcukor 20 dkg darált mák 1 citrom leve és […] Tovább

Bejgli (8)

Bejgli Az általam nagyon tisztelt István édesanyja csinálta így, kissé más a tésztája, vastagon van benne az édes töltelek (ma is azt mondja, egy sütemény édes legyen, ne édeskés) – szóval más. De eddig még mindenki azt mondta rá, hogy a legjobb beijli életében. Hozzávalók: 60 dkg rétesliszt, 20 dkg vaj, 56 dkg porcukor, 5 […] Tovább

Mákos bejgli (7) candidiasoknak

Mákos bejgli candidiasoknak Hozzávalók:  2 rúdhoz: Tészta 25 dkg tönkölybúzaliszt 12 dkg sárgarépa 1,5 dl víz fél dl étolaj 1 kávéskanál őrölt kardámom 1 kávéskanál bazsalikom 1 kávéskanál gyömbérpor fél kávéskanál szódabikarbóna. Töltelek 25 dkg alma 10 dkg darált mák 10 dkg magozott meggy 1/2 citrom 4 teáskanál őrölt fahéj. Elkészítése: A sárgarépát reszelje le finomra […] Tovább

Bejgli (6)

Bejgli Hozzávalók: 1 kg liszt, 20 dkg vaj vagy margarin, 15 dkg zsír, 60 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, 2 dl tej, só, 40 dkg mák, 40 dkg dió, 10 dkg mazsola, fél citrom, 4 dkg búzacsíra vagy zsemlemorzsa Elkészítése: A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!