Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Amaretti golyók

Amaretti golyók Hozzávalók: 22,5 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg tej, 2 ek tejszín, 6,5 dkg piskóta, 2 ek likőr, 5 dkg kakaópor Elkészítése: Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá […] Tovább

Cukrozott narancshéj 1

Cukrozott narancshéj Hozzávalók: 2 nagy vastaghéjú narancs 20+5 dkg cukor 1 dl víz 3 cl narancslikőr Elkészítése: A narancsokat meleg folyóvíznél körömkefével meg kell tisztatani a viaszos bevonó rétegtől meg a piszoktól. Szárazra törölni. A narancshéjhoz a narancsokat meghámozzuk és nagyjából egyforma darabokra 2-3 cm széles csíkokra vágjuk. Lemérni, majd a héjával azonos mennyiségű cukrot […] Tovább

Csokoládés eper szigetek

Csokoládés eper szigetek Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 4 evőkanál eper lekvár 6 dkg olvasztott félédes csoki 5 dl narancs likőrös mártás Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a cukrot. Keverjük bele az eper lekvárt és a csokoládét. Szaggassuk bele forrásban levő vízbe púpos evőkanalanként és főzzük 2-3 percig. Rakjuk tálra […] Tovább

Csokoládés málna szigetek

Csokoládés málna szigetek Hozzávalók: 4 tojásfehérje 20 dkg kristálycukor 4 evőkanál málna lekvár 6 dkg olvasztott félédes csoki 5 dl narancs likőrös mártás Elkészítése: A tojásfehérjét kemény habba verjük, majd fokozatosan hozza adjuk a cukrot. Keverjük bele a málna lekvárt és a csokoládét. Szaggassuk bele forrásban levő vízbe púpos evőkanalanként és főzzük 2-3 percig. Rakjuk […] Tovább

Töltött sült alma

Töltött sült alma Hozzávalók: 2 savanykás alma 1 citrom leve 1 evőkanál vagdalt pisztácia 1 evőkanál vagdalt fenyőmag 5 dkg marcipánmassza 1 tojássárgája 1-2 evőkanál tejszín 2 evőkanál rumban áztatott mazsola 1 evőkanál vaj 75 ml fehérbor 75 ml marsala (olasz bor) 1,5 evőkanál narancslikőr a díszítéshez citromfű. Elkészítése: Vágjuk félbe az almát, vágjuk ki […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!