Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karácsonyi borkrémleves

Karácsonyi borkrémleves Hozzávalók 6 dl édes fehérbor 1 citrom 1 darabka fahéj 3-4 szegfűszeg 8 tojássárgája 15 dkg cukor 2 dl tejszín 8 dkg mazsola a tetejére: édes tejszínhab Elkészítése A bort 3 deci vízzel hígítjuk, a citrom levét belefacsarjuk, és vékonyan lehántott sárga héjával, a fahéjjal meg a szegfűszeggel fűszerezve felforraljuk. A tojások sárgáját […] Tovább

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával

Gesztenyekrémleves rumos mazsolával Hozzávalók (6 személyre) 8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor  0,5 dl rum 10 dkg mazsola Elkészítése A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport és a cukrot simára keverjük benne. A többi tejet felforraljuk, a pudingporos tejet kevergetve beleöntjük, a […] Tovább

Borleves

Borleves Hozzávalók: 6 tojás 8 evőkanál cukor 1 liter fehérbor fél citrom csipet szegfűszeg kevés fahéj Elkészítése: Habosra keverünk 6 tojássárgáját 8 evőkanál cukorral. Közben egy liter fehérbort egy fél citrom héjával, csipet szegfűszeggel meg kevés fahéjjal felforralunk, és a fél citrom levével ízesítjük. Átszűrve, habverővel állandóan kevergetve a tojásos cukorra öntjük, majd a tűzre […] Tovább

Hideg sóskaleves

Hideg sóskaleves Hozzávalók: 1 maréknyi sóska diónyi vaj vagy margarin só 8 dl víz 1 húsleveskocka 2 csapott evőkanál liszt 2 dl tej kevés bors Elkészítése: Több, váltott vízben alaposan átmosunk egy maréknyi sóskát, és ereit eltávolítjuk. Megforrósítunk (de nem barnára) diónyi vajat vagy margarint, beletesszük a sóskát, megsózzuk, és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk. […] Tovább

Zöldségleves 2

Zöldségleves Hozzávalók: 1 adag ½ sonkahagyma 1 sárgarépa ½ édeskömény 1 kis cukkini ½ gerezd fokhagyma 5 dkg főtt fehérbab (konzerv is lehet) 1 tk. olívaolaj 2 dl zöldségleves (instant is lehet) 2 koktélparadicsom 1 tk. frissen őrölt parmezán Elkészítése: Mosd meg a hagymát, az édesköményt, a sárgarépát és a cukkínit, majd vágd fel egyforma […] Tovább

Zöldségleves 1

Zöldségleves Hozzávalók: sárgarépa petrezselyem karalábé zöldbab olaj karfiol vagy brokkoli 1 fej vöröshagyma 1 fej fokhagyma só petrezselyem zöld Elkészítése: A sárgarépát, petrezselymet, karalábét, apró kockára vágjuk, teszünk hozzá zöldbabot és kevés olajon megpároljuk, majd felengedjük vízzel. Tehetünk bele karfiolt vagy brokkolit is. 1 fej vöröshagymát, 1 fej fokhagymát is belefőzünk, ízlés szerint sózzunk és […] Tovább

Kolbászos zöldségleves fűszeresen

Kolbászos zöldségleves fűszeresen Hozzávalók: 30 dk g füstölt csípős kolbász 20 dkg paradicsom 20 dkg zöldborsó konzerv 3 dkg vaj 1 liter húsleves vagy leveskockából készített leves 10 dkg csemege kukorica konzerv 5 dkg vöröshagyma só őrölt bors csípős fűszerkeverék Elkészítése: A kolbászt melegvíz alá tartjuk, mert így a bőre könnyen eltávolítható, ezután vékony szeletekre […] Tovább

Zöldségleves garnélával

Zöldségleves garnélával Egy egyszerű zöldséglevest is tehetünk különlegessé, ha valami szokatlan levesbetétet főzünk bele, hát még, ha ez az alapanyag a fehérjében gazdag, vágykeltő tulajdonságairól a keleti kultúrákban régóta ismert garnélarák! Hozzávalók: 3 sárgarépa 2 burgonya 20 dkg karfiol, 20 dkg zöldbab 20 dkg garnélarák 4 retek 10 dkg zöldborsó 5-5 dkg spenót és vaj […] Tovább

Citromos zöldségleves Ch

Citromos zöldségleves Hozzávalók: 10 dkg vaj 1 csomó petrezselyemzöld 20 dkg zeller 15 dkg sárgarépa 15 dkg fehérrépa 10 dkg gomba csipet étkezési só 1 kk őrölt bors 3 dl főzőtejszín 1 ek búzafinomliszt 1 db tojás 1 db citrom csipet tárkony tálaláshoz Tolnai Chardonnay, száraz fehérbor Elkészítése: A vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, pezsdülésig forrósítjuk, […] Tovább

Zöldborsóleves 1

Zöldborsóleves Hozzávalók: 1 kg friss zöldborsó kb 10 szál borsóhéj egy nagyobb fej hagyma egy szál friss sárgarépa olaj 2 kanálnyi liszt egy kis pirospaprika 2 l víz még egy fél zacskó mélyhűtött borsó só pici bors 1 teáskanálnyi cukor 1 teáskanálnyi szódabikarbóna 2 csomag apróra vágott friss petrezselyem A csipetkéhez 1 tojás só liszt […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!