Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fekete ribizlis körte

Fekete ribizlis körte Hozzávalók:6 személyre 6 db nem túl érett körte 50 dkg feketeribizli-zselé 50 dkg fekete ribizli vagy egy nagyobb üveg dzsem fél pohár feketeribizli-likőr Elkészítése: Szemezzük le ribizlit, és alaposan mossuk meg. Szárukat megtartva hámozzuk meg a körtéket, majd állítsuk bele őket egy magas fazékba. Öntsük rá a zselét és a ribizli szemeket […] Tovább

Gesztenye alagút 2

Gesztenye alagút 2 Hozzávalók: ½ kg gesztenyemassza kis rum ½ liter tejszín piskótalap narancsdzsem (házi a legjobb) csokimáz Elkészítése: Fél kiló gesztenyemasszát kis rummal átkeverni, de ne legyen puha. Belenyomkodni egy folpackkal kibélelt őzgerinc formába, lehetőleg egyenletesen, az oldalán 1 ujjnyi sávot szabadon hagyni. Fél liter tejszínt kemény habbá verni és betölteni a gesztenyére, hogy […] Tovább

Sült fagylalt

Sült fagylalt Hozzávalók: 12 gombóc fagylalt (vanília, puncs, csoki) 6 tojás fehérje 1 kk citromlé kevés barackíz diónyi vaj 1 kk rétesliszt ELKÉSZÍTÉSE:       A tojásfehérjét a cseppnyi citromlével keményre fel kell verni. Lapos sütőt vajjal kikenünk, rétesliszttel megszórunk, erre helyezzük négy nagyméretű pöttyként a tojáshab felét. A habfészekre kanalazzuk a fagylaltot, majd a maradék […] Tovább

Tarkedli 1

Tarkedli 1 Hozzávalók: 30-35 dkg liszt 2 egész tojás késhegynyi só 1 evőkanál cukor 4 dl tej 2 dkg élesztő Elkészítése: A hozzávalókat jól kidolgozzuk, és fél órát kelesztjük, majd tarkedli-sütőben világos pirosra kisütjük, vagy teflonserpenyőben kanalanként óvatosan, de ekkor vigyázzunk, ne tegyünk sokat a forró olajba, mert vastag lesz. Vaníliás porcukorral tálaljuk, de baracklekvárral […] Tovább

Sárgabaracklekvár Ch

Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül Hozzávalók: barack 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer Elkészítése: A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az […] Tovább

DIA EPER DZSEM

dkg DIA EPER DZSEM g Ch/100g g Ch Elkészítése: 12,23 122,3 dkg Eper (tisztítva, csumázva) 7 85,61 Az alaposan megmosott, lecsumázott (csak ép) epreket negyedelem, majd bot turmixszal durván pépesítem. Az epret, az édesítőt és a dzsemfixet állandó ke- verés mellett felforalom folyamatos keverés és zubogtatás mellett 3 percig forralom. Az előkészített üvegeket azonnal peremig […] Tovább

DIA SÁRGABARACKÍZ

dkg DIA SÁRGABARACKÍZ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 10,00 100 dkg Sárgabarack, kimagvalt 10,20 102,00 A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még […] Tovább

IVÁN MUFFINJA

dkg IVÁN MUFFINJA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,20 2 db tojás 0,30 0,36 (Robotgéppel) keverd habosra a tojásokat, a szobahőmérsékletű, puha vajat a cukorral, meg a kakaóporral. Dolgozd bele a lekvárt, a sütőporral elvegyített lisztet, és öntsd hozzá a tejet. A csokoládét törd bele, és keverd el a tésztát. A muffinformákat töltsd meg a […] Tovább

DIA FAHÉJAS KUGLÓF

dkg DIA FAHÉJAS KUGLÓF g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,20 2 db tojás 0,30 0,36 A vajat cukorral, vanílincukorral, tojásokkal, rummal, és a fahéjjal elkeverjük. Óvatosan hozzáadjuk sütőporral elkevert lisztet. A mazsolát  és a mandulát is hozzáadjuk,  a tésztát egy kivajazott formába öntjük. A sütés után hagyjuk a kuglófot hagyjuk kihűlni. A vaníliás cukorral megszórva […] Tovább

DIA DUPLA SÁRGABARACKOS KUGLÓF

dkg DIA DUPLA SÁRGABARACKOS KUGLÓF g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,50 25 dkg natúr krémsajt 3,75 9,38 A sütőt előmelegítjük 170°C-ra. Elek-tromos kézi keverővel habosra keverjük a krémsajtot, a margarint és az édesí-tőt. (Fontos, hogy a sajt és a vaj szobahő-mérsékletű legyen.) Hozzáadjuk a re-szelt citromhéjat és a sót. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a masszát […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!