Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fekete ribizlis körte

Fekete ribizlis körte Hozzávalók:6 személyre 6 db nem túl érett körte 50 dkg feketeribizli-zselé 50 dkg fekete ribizli vagy egy nagyobb üveg dzsem fél pohár feketeribizli-likőr Elkészítése: Szemezzük le ribizlit, és alaposan mossuk meg. Szárukat megtartva hámozzuk meg a körtéket, majd állítsuk bele őket egy magas fazékba. Öntsük rá a zselét és a ribizli szemeket […] Tovább

DIA KÖRTETORTA

dkg DIA KÖRTETORTA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,60 6 db tojás       A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,80 Válaszd szét a tojásokat és a fehérjéből, vízzel verjél habot. Csurgasd bele a cuk-rot és a vaníliás cukrot és verd még ke-ményebb habbá. Keverd bele a tojás sárgáját. Keverd bele a lisztbe a sütő-port, majd óvatosan keverd a tésztába. […] Tovább

Gyors (francia) édesség

Gyors (francia) édesség HOZZÁVALÓK: 1 púpos evőkanál búzadara 2 dl tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 tojás 1 dl tejföl 5 dkg mazsola 1 alma vagy körte ELKÉSZÍTÉSE: Összekeverünk habverővel egy púpos evőkanál búzadarát egy pohár (2 dl) tejjel, 10 dkg cukorral, egy csomag vaníliás cukorral, 3 egész tojással, egy dl tejföllel […] Tovább

Karamellás körte

Karamellás körte HOZZÁVALÓK: 20 dkg cukor 2 dl tej 2 tojás 1 evőkanál cukor 1 kiskanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej 2 dl tejszín körtebefőt ELKÉSZÍTÉSE: Barnára pirítunk 20 dkg cukrot, két dl tejjel felengedve addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Simára keverünk két tojássárgát egy evőkanál cukorral, egy kiskanál liszttel, meg […] Tovább

Fekete ribizlis körte

Fekete ribizlis körte Hozzávalók:6 személyre 6 db nem túl érett körte 50 dkg feketeribizli-zselé 50 dkg fekete ribizli vagy egy nagyobb üveg dzsem fél pohár feketeribizli-likőr Elkészítése: Szemezzük le ribizlit, és alaposan mossuk meg. Szárukat megtartva hámozzuk meg a körtéket, majd állítsuk bele őket egy magas fazékba. Öntsük rá a zselét és a ribizli szemeket […] Tovább

Körtekompót

Körtekompót Hozzávalók: 3 körte 2 dl fehérbor 3 cl vilmoskörte-pálinka 5 dkg cukor 2 rúd vanília egy kis darab fahéjrúd Elkészítése: Egy nappal a tálalás előtt készül a kompót. Kompót: Ehhez három körtét meghámozunk, kis kockákra vágjuk, edénybe tesszük. Felforralunk két deci fehérbort egy stampedli vilmoskörte-pálinkával, öt deka cukorral, két rúd vaníliával, egy kis darab […] Tovább

Fűszeres körtelekvár

Fűszeres körtelekvár Hozzávalók: 75 dkg előkészített körte 1,5 dl száraz fehérbor 40 dkg zselésítő cukor 2:1 1 kiskanál őrölt fahéj 1 kiskanál őrölt szegfűszeg fél kiskanál őrölt kardamom fél citrom reszelt héja és leve egy csipetnyi chilipehely Elkészítése: Hámozzuk meg a körtéket, vegyük ki a magházukat, és daraboljuk fel a gyümölcs húsát. Szórjuk meg a […] Tovább

Kivis, mangós, körtés piskóta

Kivis, mangós, körtés piskóta Hozzávalók: kivi, vagy mangó vagy körte porcukor piskóta 6 tojás 6 kanál cukor 6 kanál liszt Elkészítése: Ha szeretnél eltérni a hagyományos gyümölcsös piskótától, válassz olyan gyümölcsöt, mint a kivi, a mangó vagy a körte. Minden esetben fontos, hogy a gyümölcs elég érett és puha legyen. Készítsd el egyszerűen a piskótát: […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!