Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szoljanka 2

Szoljanka Hozzávalók: (4 személyre): 30 dkg sertéslapocka, 30 dkg marha lábszár, 30 dkg csirke- vagy pulykamáj, 30 dkg sós-vizes uborka, egy marék savanyú-káposzta, 5 dkg füstölt szalonna,  2 evőkanál sűrített paradicsom, egy marék olajbogyó (fekete vagy zöld), 3 gerezd fokhagyma, 2 db bármilyen húsleveskocka, só, bors, majoránna, pirospaprika, egy kávéskanál cukor Elkészítése: Az apró darabokra […] Tovább

Szoljanka 1

Szoljanka Szoljanka névre hallgat az orosz korhely-leves. Hozzávalók olívaolaj, finomra vágott vöröshagyma, fokhagyma, paprika, sárgarépa, maradék sültek: sonka, marhahús, csirke, füstölt kolbász, savanyú uborka, kapor, egy evőkanál paradicsom püré, őrölt csípős paprika, citromlé. felöntéshez víz, vagy húsleves, só, bors, citromgerezdek, tejföl. Elkészítése: Az olajon megdinszteljük a szálára vágott vöröshagymát, a végén adunk hozzá zúzott fokhagymát, […] Tovább

Pikáns palóc korhelyleves

Pikáns palóc korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só. Elkészítése: A savanyú káposztát hideg vízben jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni kolbászt, a […] Tovább

Korhelyleves matyó

Korhelyleves Hozzávalók: liszt pirospaprika vöröshagyma savanyúkáposzta és leszűrt leve egy szál karikára vagdalt kolbász csipet bors só 2-3 kanál tejföl Elkészítése: Kevés liszttel vékony barnapiros rántást készítünk, teszünk bele piros paprikát és apróra vágott vöröshagymát, de ez utóbbit nem pirítjuk meg. Felöntjük savanyú káposzta leszűrt levével, majd a káposztából megfelelő mennyiséget és egy szál karikára […] Tovább

Fehérboros korhelyleves

Fehérboros korhelyleves Hozzávalók: 70 dkg fehérboros savanyú káposzta 5-6 szál sárgarépa 2 szál fehérrépa 1 fej zellergyökér 1 csokor petrezselyem 2 dl száraz fehérbor 25 dkg parasztkolbász 2 közepes méretű vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 db babérlevél 1-2 teáskanál só 1 mokkáskanál bors 2 teáskanál majoránna 2 teáskanál csombor ½ dl napraforgóolaj 8 dkg bolti […] Tovább

Babos korhelyleves

Babos korhelyleves Hozzávalók: 50 dkg savanyú káposzta 1 db csülök 10 dkg vöröshagyma 3 dkg édes-nemes fűszerpaprika 4 dkg liszt 1 doboz vörösbab 2 gerezd fokhagyma 1 pár debreceni kolbász 5 dkg kolozsvári szalonna 1 doboz tejföl Elkészítése: A füstölt csülköt alapos leöblítés után megfőzzük. A savanyú káposztát hideg vízben átmossuk, majd a csülök levében […] Tovább

Káposzta, vagy korhely leves 1914

Káposzta, vagy korhely leves Hozzávalók: savanyított hordós káposzta és káposztalé disznóhús bordásrésze friss, vagy füstölt szalonna 2-3 evőkanál tejföl megfőtt füstölt kolbász, vagy virsli tojás, mindenszemélyre egy tojást számítva rántás kis vaj, vagy zsír 1 evőkanál liszt hagyma paprika Elkészítése: Vegyünk jó savanyított hordós káposztát, azaz inkább káposzta levét, kevés vagdalt káposztával és főzzünk bele […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!