Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tolyó fánk XVII. sz.-i Erdélyből

Tolyó fánk (XVII. századi kolozsvári recept) “Végy egy tálba igen szép fejér lisztet, abba tyúkmonynak csak a sárgáját verd belé, amennyire akarsz fánkot csinálni, azt kanállal jól törd összve; ez meglévén, mosd meg szépen a kezedet, és egy darabocska vajat a tálba tévén a kezeddel igen jól sokáig gyúrd meg, sózd meg, és ha annak […] Tovább

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Hozzávalók 30 dkg sertésborda (4 vékony szelet karaj) 20 dkg darált sertéshús 10 dkg rizs 4 db debreceni 6 dkg vöröshagyma 8 db savanyú káposztalevél 80 dkg savanyúkáposzta 8 dkg császárszalonna 2 dkg liszt 1 db tojás 1 db füstölt köröm 3 dl tejföl 2 dkg fokhagyma 1 csomó kapor 5 dkg […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!