Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó a krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a […] Tovább

Gesztenye golyó 2

Gesztenye golyó Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza kb. 40 dkg darált keksz (vagy amennyit felvesz) meggybefőtt kókuszreszelék, csokireszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi befőttlével, hogy a massza összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat tetszés szerint forgasd kókusz- vagy csokireszelékbe. Eredetileg […] Tovább

Gesztenye golyó 1

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg darált keksz 25 dkg gesztenyemassza meggybefőtt kókuszreszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat forgasd kókuszreszelékbe. Tovább

Licsi-kókusz krémfagylalt

Licsi-kókusz krémfagylalt Hozzávalók: 1 konzervnyi kókuszlé 1 konzervnyi licsi (a levével együtt) 1-2 evőkanál méz Elkészítése: Keverj össze 1 konzervnyi kókuszlevet, 1 konzervnyi licsivel (a leve is legyen benne) és 1-2 evőkanál mézzel. (Keverd össze mixerrel, ha krémes állagút szeretnél) Öntsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és a fagyasztóban hagyd, hogy megszilárduljon. canadian family […] Tovább

DIA KÓKUSZ KOCKA

dkg DIA KÓKUSZ KOCKA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 0,20 2 dkg Sweettab por 85,00 17,00 A tésztához a vajat habosra keverjük az édesítővel, sóval; egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a mézet és a sütő-poros lisztet is. Közben hígítva a tejjel. Kibélelt tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, […] Tovább

Albert rúd

Albert rúd Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukor 3 ek kakaópor 4 dl tej 2 dl feketekávé 18 dkg margarin Albert keksz kókuszreszelék Elkészítése: 2 csomag pudingport (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukrot, 3 ek kakaóport, 4 dltejet, 2 dl feketekávét összekeverünk. 18 dkg rámát megolvasztunk, beleöntjük a keveréket, és krémmé […] Tovább

Borzas eper

Borzas eper Hozzávalók: 60 dkg friss eper 20 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj 20 dkg fehér csokoládé ½ dl tejszín A díszítéshez: kókuszreszelék pirított, majd durvára őrölt mandula színes torta-cukordara Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk és papírtörlőre fektetve megszárítjuk. Az étcsokoládét a vajjal, a fehér csokit pedig a tejszínnel együtt gőz fölött folyósra olvasztjuk. Így […] Tovább

Szuperfitt csokis édesség

Szuperfitt csokis édesség Így legalább egy sokkal egészségesebb alternatívával válthatod ki a hizlaló édességet! Hozzávalók: egy banán (sárgabarack, eper vagy kivi) egy pálcika olvasztott diabetikus csoki kókuszreszelék Elkészítése: Vágj félbe egy banánt, szúrj bele egy pálcikát, és forgasd meg olvasztott diabetikus csokiban. Várj néhány másodpercet, majd a csokis banánt szórd meg kókuszreszelékkel. Állítsd be a […] Tovább

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök Farsang alkalmából a gyümölcsök is jelmezbe bújtak. Álruhájuk nem más, mint fánktészta, csokimáz és kókuszreszelék. Olyan ennivalóak! Hozzávalók 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 3 db tojás sárgája 2 evőkanál olaj 2 evőkanál rum 5-6 dl tej 5 dkg élesztő reszelt citromhéj füge banán alma körte napraforgómag darálatlan mák dió mogyoró kókuszreszelék […] Tovább

Hóemberkék

Hóemberkék Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 10 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaópor, 1 mokkáskanálnyi rumaroma, kókuszreszelék, tej, esetleg lekvár. A kekszet ledaráljuk, elkeverjük a cukorral, és a szobahőmérsékletű vajjal. A tejből annyit teszünk hozzá, hogy formálható legyen. Lehet lekvárral is ízesíteni. Egy keveset félre teszünk belőle mert abba a végén kakaóport teszünk, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!