Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kukoricás rákleves kínai

Kukoricás rákleves  Hozzávalók: 1 l csirkehúsleves (leveskockából is), 1 doboz kukorica, 1 kanál sherry, 5 dkg sonka, 1 csomag snidling 1 doboz rák- vagy halhús, esetleg szardínia, 2 kávéskanál gyömbérpor, enyhén megcitromozva, kockára vágva. Előkészítés: a gyömbért, sherryt és a rák- vagy halhúst összekeverjük. A konzerv kukoricáról lecsurgatjuk a levét. A sonkát és a snidlinget […] Tovább

Kínai hagymaleves

Kínai hagymaleves Hozzávalók: 10 dkg sertéshús, 3 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 4 tojás, 2 evőkanál olaj, egy evőkanál ételízesítő (Vegeta) Elkészítése: A megmosott, vékony csíkokra metélt sertéshúst az olajban kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, meg a Vegetát és felengedjük 1,2 liter vízzel. Lefedve kis lángon puhára főzzük, végül belecsurgatjuk a felvert tojásokat […] Tovább

Kínai csípős-savanyú leves

Kínai csípős-savanyú leves Hozzávalók: 30 dkg csíkokra vágott csirkehús, 4 szárított vargánya vagy más tinóruféle, 3 feketegomba (elhagyható), 4 szelet bambuszrügy, 2 evőkanál apróra vágott hagyma, 1 kávéskanál csíkokra vágott gyömbér, 2 evőkanál kukoricaliszt, 1,5 evőkanál borecet, 1,5 evőkanál víz, ½ kávéskanál fehérbors, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 1 evőkanál ketchup, 1 evőkanál szójamártás, 1 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!