Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Lala desszert Ch

Lala desszert        Ch Hozzávalók: 12,5 dkg babapiskóta                     93,6   g Ch 10 dkg vörös áfonya                       11,0    g Ch (rumaroma) 14,5 dkg csokoládés tortakrém    32,5   g Ch  (Dr.Oetker) 6,8 dkg vaníliakrém                       13,4   g Ch  (Dr.Oetker) 5,5 dkg darált keksz                       42,8   g Ch 4+3+1 dl tej                                      36,8   g Ch (felvert tejszín) 13,52 dkg kész                                       230,1 g Ch   17 g […] Tovább

Sport szelet - otthon

Sport szelet – otthon Hozzávalók: 20 db 50 dkg darált keksz 3 evőkanál kakaó 25 dkg sütőmargarin (olvasztva) 2 dl langyos tej 25 dkg cukor rumaroma 2 evőkanál olaj 10 dkg étcsokoládé (pl. Katica) Elkészítése: A kekszet a kakaóval összekeverjük, beleöntjük a margarint, majd a langyos tejbe kevert cukrot és rumaromát (ízlés szerint). Ezt a […] Tovább

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó a krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a […] Tovább

Gesztenye golyó 4

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 2 ek tej, 4 ek rum, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj Csokimáz: 8 dkg porcukor, 4 dkg margarin, 1 ek csokipuding por, 1 ek kakaó, 1 ek tej Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és csokimázba forgatjuk. Csokimáz: Csak melegíteni kell, főzni nem. […] Tovább

Gesztenye golyó 3

Gesztenye golyó Hozzávalók: 1 cs. gesztenyemassza, 1 kg darált háztartási keksz, rum, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor. egy kis csokimáz Elkészítése: Vizes kézzel kis golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk. (Margit féle) Tovább

Gesztenye golyó 2

Gesztenye golyó Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza kb. 40 dkg darált keksz (vagy amennyit felvesz) meggybefőtt kókuszreszelék, csokireszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi befőttlével, hogy a massza összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat tetszés szerint forgasd kókusz- vagy csokireszelékbe. Eredetileg […] Tovább

Gesztenye golyó 1

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg darált keksz 25 dkg gesztenyemassza meggybefőtt kókuszreszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi, hogy összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat forgasd kókuszreszelékbe. Tovább

Albert rúd

Albert rúd Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukor 3 ek kakaópor 4 dl tej 2 dl feketekávé 18 dkg margarin Albert keksz kókuszreszelék Elkészítése: 2 csomag pudingport (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukrot, 3 ek kakaóport, 4 dltejet, 2 dl feketekávét összekeverünk. 18 dkg rámát megolvasztunk, beleöntjük a keveréket, és krémmé […] Tovább

Albert sütemény

Albert sütemény Hozzávalók: 2 hosszú Győri Albert keksz, ha spórolsz a krémmel, akkor 3-ból is kijön a krémhez: 4 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó 20 dkg kristálycukor 3 dltej 1 kocka Ráma 1 dl feketekávé mehet bele egy kis rum, Elkészítése: A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú lángon […] Tovább

Csokiszalámi–krém

Csokiszalámi–krém HOZZÁVALÓK: 20 dkg margarin 20 dkg porcukor 5 dkg kakaó 5 dkg mazsola 1 dl tej 30 dkg háztartási keksz rumaroma 4-5 szem apróra tört dió 1 üveg sárgabaracklekvár tejszínhab. ELKÉSZÍTÉSE: Egy lábosba beletesszük a cukrot, a kakaót, a tejet és a margarint, majd addig melegítjük, míg a margarin elolvad. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!