Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés desszert

Gesztenyés desszert Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg cukor, ½ dl rum, 1 ek. kókuszreszelék, 1 kk. kakaópor kevés tej, hideg kávé a krém: 38 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kk. kókuszreszelék a máz. Katica tortabevonó néhány csepp rum vagy aroma kevés főzőtejszín Elkészítése: […] Tovább

Kávéparfé

Kávéparfé Hozzávalók: 8 db tojás 25 dkg porcukor 3 dl feketekávé 4 dl tejszín 3 lap zselatin Elkészítése: Nyolc tojássárgáját 25 dkg porcukorral habosra keverünk, beletesszük szokott módon a fehér, olvasztott és átszűrt zselatint, 3 dl nagyon erős finom feketekávét. A keveréket folytonos keverés közben felforraljuk, és ha kihűlt, beletesszük a 8 tojás kemény habját, […] Tovább

Vaníliás kávéparfé

Vaníliás kávéparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 1,5 dl nagyon erős kávé 5 tojássárgája 15 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítése: A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük a robotgép elektromos habverőjével. A tojásmasszához apránként hozzákeverjük a megfőzött kávét. A kis darabokra tört vaníliát is beletéve, nagyon kis lángon, vízfürdőben besűrítjük. Ezután a vaníliadarabokat eltávolítjuk belőle. Hagyjuk […] Tovább

Kávé fagylalt

Kávé fagylalt Hozzávalók: 1 dl erős feketekávé tojás porcukor tej tejszín ELKÉSZÍTÉSE: A tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, hozzáöntjük a tejet, tejszínt és a feketekávét. Állandó kevergetés közben felforraljuk, és addig kevergetjük, amíg besűrűsödik. Ezután hűlni hagyjuk. Közben többször megkeverjük. (Ha csomós marad, átpasszírozzuk. ) 1-2 órára betesszük a mélyhűtőbe.   Tovább

Albert rúd

Albert rúd Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukor 3 ek kakaópor 4 dl tej 2 dl feketekávé 18 dkg margarin Albert keksz kókuszreszelék Elkészítése: 2 csomag pudingport (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukrot, 3 ek kakaóport, 4 dltejet, 2 dl feketekávét összekeverünk. 18 dkg rámát megolvasztunk, beleöntjük a keveréket, és krémmé […] Tovább

Albert sütemény

Albert sütemény Hozzávalók: 2 hosszú Győri Albert keksz, ha spórolsz a krémmel, akkor 3-ból is kijön a krémhez: 4 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó 20 dkg kristálycukor 3 dltej 1 kocka Ráma 1 dl feketekávé mehet bele egy kis rum, Elkészítése: A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú lángon […] Tovább

Mousse au Chocolat

Mousse au Chocolat Hozzávalók: 15 dkg jó minőségű fekete csoki fél adag feketekávé egy pici tej 3 tojás két evőkanál cukor 3 dl tejszín egy zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A csokit egy kis lábosba törjük, felöntjük az eszpresszóval, és forró vízgőz felett megolvasztjuk. Nem felejtjük közben folyton keverni. Ha felolvadt, levesszük a tűzről, és picit hagyjuk hűlni. […] Tovább

Rakott panettone kávékrémmel

Rakott panettone kávékrémmel Hozzávalók: 30 dkg panettone 20 dkg mascarpone sajt 3 tojás 7 dkg cukor 2 kiskanál instant kávé 2 dkg keserű kakaópor 1 dltej pici brandy Elkészítése: Elválasztani a tojásfehérjét a sárgáktól.  A fehérjéket jó keményre felverni. A sárgákat a cukorral és a kávéporral jó habosra verni egy másik edényben. Hozzáadni a tejszínes […] Tovább

Piramis

Piramis Hozzávalók: 40 dkg darált keksz, 35 dkg porcukor, 40 dkg darált dió, 2 dl rum (vagy egy kis rum aroma) tej 2-3 dl főzött kávé,  4 ek kakaó, 2 vaníliás cukor Krémhez: 2 dl tej, 5 kanál liszt, 20 dkg cukor, 1 margarin Összeállítás: kókusz reszelék Albert keksz Elkészítése: A darált kekszet, a porcukrot, […] Tovább

Csokoládé trüffel 1

Csokoládé trüffel Hozzávalók: 20 dkg keserű csokoládé 8 dkg vaj fél evőkanál kakaó fél kiskanál instant kávé 3 evőkanál cseresznyepálinka a tálaláshoz 5      dkg csokoládédara Elkészítése: A vajat habosra keverjük, majd az összes hozzávalóval gyorsan simára gyúrjuk. Fél órára hűtőszekrénybe rakjuk, hogy megdermedjen, utána vizes kézzel 20, dió nagyságú golyót gömbölygetünk belőle. Csokoládédarába forgatjuk, és három […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!