Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Pörkölt mandula-kása

Pörkölt mandula-kása Hozzávalók: ½ font (22,68 dkg) mandula ½ font (22,68 dkg) törött cukor vaj 8 tojás keményre vert habja 8 tojássárgája 8 kanál cukor 1 csésze erős feketekávé Elkészítése: Fél font mandulát gorombára törünk, és sütőben megpirítunk. Fél font törött cukrot víz nélkül sárgára pirítunk, és ha egészen elolvadt, hozzákeverjük a mandulát, jól elvegyítve, […] Tovább

Mák-kása 1914

Mák-kása Hozzávalók: 5 dkg vaj 4 tojássárgája 7 dkg vaníliás cukor 5 dkg darált fehér mandula 7 dkg zsemlye tej 2 dl finomra darált mák 3 tojásfehérje borsodó Elkészítése: 5 dkg vajat habosra keverünk 4 tojássárgájával és 7 dkg vaníliás cukorral. 5 dkg darált fehér mandulát, 7 dkg tejben áztatott, kifacsart zsemlyét és 2 dl […] Tovább

Kávé kása 1914

Kávé kása Hozzávalók: 8 dkg vaj 4 kanál liszt 1 csésze erős feketekávé 5 dl tej 12 dkg cukor 1 egész tojás 5 tojássárgája 3 tojás kemény habja tejsodó Elkészítése: Felolvasztunk 8 dkg vajat, és hozzá keverünk 4 kanál lisztet. Ha habzik, lassan hozzáöntünk 1 csésze erős feketekávé és 5 dl tejből álló vegyüléket, és […] Tovább

Hab-kása 1914

Hab-kása Hozzávalók: 2 tojásfehérje 10 dkg cukor 3 nagy evőkanál barackbefőtt kevés citromlé legalább 4-5 tojásfehérje vaj Elkészítése: Ennél is értékesíthetjük a tojásfehérjét, ha összegyűlt egy néhány. Két fehérjét elkeverünk nagyon habosra 10 dkg cukor, 3 nagy evőkanál barackbefőtt és egy kevés citromlével, a többit legalább 4-5 fehérjét kemény habbá verve, hozzátesszük, és jól elvegyítjük. […] Tovább

Csokoládé koch 1914

Csokoládé koch Hozzávalók: 14 dkg csokoládé kevés víz 5-6 dkg cukor 2 tojásfehérje 6 tojás kemény habja 21 dkg cukor vaj Elkészítése: 14 dkg csokoládét sütőben lágyítva, kevés vízzel és 5-6 dkg cukorral összekeverjük és két tojásfehérjének hozzátétele után még egy ideig habosra keverjük. 6 tojás kemény habja és 21 dkg cukor lesz azután még […] Tovább

Citrom-kása, vagy koch 1914

Citrom-kása, vagy koch Hozzávalók: 8 tojássárgája 16 dkg citromon ledörzsölt, finomra tört cukor 1 citrom leve 8 tojás kemény habja 1 evőkanál liszt borsodó Elkészítése: 8 tojássárgáját elkeverünk 16 dkg citromon ledörzsölt, finomra tört cukorral, melyhez még 1 citrom levét is hozzáadjuk. Azután 8 tojás kemény habját keverjük könnyedén hozzá, úgy szintén 1 evőkanál lisztet. […] Tovább

Borított barack-kása

Borított barack-kása Hozzávalók: 3,5 dkg vaj 5 dkg cukor 7 dkg baracklekvár 5 tojássárgája 5 tojás habja melegített baracklekvár Elkészítése: 3,5 dkg vajat habosra keverünk, 5 dkg cukrot és 7 dkg baracklekvárt téve hozzá, még fél órát keverjük, miközben 5 tojássárgáját is egyenként hozzáadunk. Utoljára az 5 tojás habját keverjük bele és kikent formában jó […] Tovább

Besámel-kása

Besámel-kása Hozzávalók: 7 dkg vaj 6 dkg liszt 3 dl tej 5 tojássárgája 6 dkg vaníliás cukor 3 tojás kemény habja liszt cukor csokoládé-sodó Elkészítése: 7 dkg vajat egy lábosban fölolvasztunk, hozzá keverünk 6 dkg lisztet és ha habzik, lassan hozzáöntünk 3 dl tejet, folytonos kavarás mellett főzzük, míg a tészta a lábos falaitól elválik […] Tovább

Citrom felfújt 1914

Citrom felfújt Hozzávalók: 12 dkg vaj 8 tojássárgája 14 dkg cukor 2 citrom leve 1 citrom lereszelt héja 8 tojás keményre vert habja vaj Elkészítése: 12 dkg vajat, 8 tojássárgáját, 14 dkg cukrot és 2 citrom levét összekavarunk és forró vízzel félig telt lábosban, gőzben, sűrűre főzünk. Félretesszük kihűlni, azután 1 citrom lereszelt héját és […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!