Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kókuszos csokis tejbegríz

Kókuszos csokis tejbegríz Hozzávalók: 0,5 l tej 4 evőkanál búzadara 2 evőkanál barna cukor 1/2 evőkanál kakaópor 1 evőkanál kókuszreszelék 2 teáskanál vaj Elkészítése: A vajat megolvasztjuk és kicsit megpirítjuk benne a búzadarát és a kókuszreszeléket, majd hozzáadjuk a tejet, a barna cukrot és a kakaóport, és állandó kevergetés mellett besűrítjük. Mi melegen és hidegen […] Tovább

Túrófelfújt málnaöntettel

Túrófelfújt málnaöntettel Hozzávalók:          20 dkg túró          4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret)          14 dkg kristálycukor          4 dkg vaníliás cukor          csipet étkezési só          1 db citrom          5 dkg vaj          2 dl tejföl          1 ek. porcukor          20 dkg gyorsfagyasztott málna          1 kk. rumaroma          […] Tovább

Tejberizs sárgabarackkosárban

Tejberizs sárgabarackkosárban Hozzávalók 12 fél sárgabarack (akár konzerv) 12 dkg kész tejberizs 4 ek őrölt mogyoró 2 dkg vaj 2,5 dl tejszín ELKÉSZÍTÉSE A barackokat lecsöpögtetjük. A tejberizst elosztjuk a barackokon, mogyoróval megszórjuk, a tetejükre kevés vajat morzsolunk. Tűzálló tálba tesszük, és kevés tejszínnel körülöntjük. 2 percig grillezzük, hogy enyhén aranyszínű legyen a tetejük. Azonnal […] Tovább

Almás-fahéjas tejberizs

Almás-fahéjas tejberizs Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg rizs 6 dl tej 5 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 3 evőkanál kókuszreszelék 1 alma 1 teáskanál őrölt fahéj Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk. Elkészítése: A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy […] Tovább

Almás tejberizs sütőben

Almás tejberizs sütőben Hozzávalók: 12 dkg gömbölyűszemű rizs, 12 dkg cukor, 5 dl tej, 1 kg nyári alma, 2 tojásfehérje, vaj, fél citrom, 1 rúd fahéj Elkészítése: A tejet 2 dkg cukorral és a fahéjrúddal felforraljuk. Beleöntjük a rizst és kis lángon, fedő alatt megfőzzük. Közben a meghámozott almát vékonyra szeleteljük. Kevés citromos vízben 2 […] Tovább

Kecskeméti dara

Kecskeméti dara Hozzávalók: 3 dkg dara, 30 dkg nyers, áttört sárgabarack, 1 evőkanál cukor, 3 cl barackpálinka, citromlé Elkészítése: 3 dl forrásba lévő vízbe, állandó keverés mellett, belefőzzük a darát, majd a sárgabarackot, a cukrot és a barackpálinkát. Citromlével ízesítjük, üvegpohárba szedjük. Hidegen, olvasztott sárgabaracklekvárral meglocsolva tálaljuk.   Tovább

Kása tojásfehérjéből 1914

Kása tojásfehérjéből Hozzávalók: 4 tojásfehérje 28 dkg vaníliás cukor 5 tojás keményre vert habja vaj liszt cukor karamell-, vagy tej-sodó Elkészítése: 4 tojásfehérjét 28 dkg vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk. 5 tojás keményre vert habját hozzá keverjük, vajjal jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kiborítva karamell-, […] Tovább

Rizs tejszínhabbal 1914

Rizs tejszínhabbal Hozzávalók: ¾ liter tej 14 dkg rizs ½ liter tejszín 14 dkg cukor 4 lap zselatin cukorgyümölcs,* vagy sűrű vanília likőr, vagy valamilyen gyümölcs nedve, legjobb eper vagy málna lé Elkészítése: Háromnegyed liter tejben megfőzünk 14 dkg rizst puhára és jó sűrűre, és teljesen ki hagyjuk hűlni, 1/2 liter tejszint fölverünk, és a […] Tovább

Rizs-koch 1914

Rizs-koch Hozzávalók: 7 dl tej ¼ liter rizs (vagy dara) tojásnagyságú vaj 5 tojássárgája 10 dkg cukor csipetnyi só 3 tojás kemény habja liszt cukor málna, vagy ribiszke zselé Elkészítése: 7 dl tejben puhára főzünk 1/4 liter válogatott megmosott rizst és kihűlni hagyjuk. Tojásnagyságú vajat elkavarunk 5 tojássárgájával és 10 dkg cukorral, beletesszük a kihűlt […] Tovább

Rizs és dara tejben főve 1914

Rizs és dara tejben főve Hozzávalók: ½ liter tej 3 evőkanál dara, vagy 8 dkg rizs cukor csokoládét, vagy törött fahéj Elkészítése: Nagyon egyszerű és mégis előfordul, hogy a dara csomókban a rizs pedig csak félig megfőve, megkozmásodva kerül az asztalra. Mindenek előtt a tejnek forrni kell, a mikor a darát, vagy rizst befőzzük. 1/2 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!