Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karamell töltelék ostyába 1

Karamell töltelék ostyába Hozzávalók:          14 dkg dió,          2 x 14 dkg cukor,          14 dkg vaj,          4 tojás sárgája Elkészítése: Az egyik 14 dkg cukrot kikeverem a 14 dkg vajjal, és a 4 tojássárgájával. Közben karamellizálom a másik 14 dkg cukrot. Amikor szép barna lett, hozzákeverem a tojásos krémhez, keverem, keverem, míg […] Tovább

Karamell-sodó 1914

Karamell-sodó Hozzávalók: 10 dkg cukor 4 dl tej 5 tojássárgája 1 kávéskanál liszt 5 dkg cukor Elkészítése: 10 dkg cukrot víz nélkül pirítunk, és ha barnul, felöntjük 4 dl forralt tejjel és kavarjuk addig, míg a cukor egészen feloldódott benne. 5 tojássárgáját, kávéskanálnyi liszt és 5 dkg cukorral elkeverünk, hozzáöntjük a tejet és habverővel folyton […] Tovább

Kása tojásfehérjéből 1914

Kása tojásfehérjéből Hozzávalók: 4 tojásfehérje 28 dkg vaníliás cukor 5 tojás keményre vert habja vaj liszt cukor karamell-, vagy tej-sodó Elkészítése: 4 tojásfehérjét 28 dkg vaníliás cukorral fél óráig habosra keverünk. 5 tojás keményre vert habját hozzá keverjük, vajjal jól kikent, liszt és cukorral behintett formába töltjük és 1 óra hosszat gőzben főzzük. Kiborítva karamell-, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!