Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tarkedli 7.

Tarkedli Káposztás, burgonyás tarkedli Hozzávalók: 200 g héjában főtt burgonya 200 g fejes káposzta 30 g vaj 200 g darás liszt 50 g por-cukor 4 dl tej 1 tojás só 20 g élesztő a megszóráshoz porcukor fahéj 100 g zsír Elkészítése: Egy kevés langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a héjában […] Tovább

Matyó korhelyleves

Korhelyleves Hozzávalók: liszt pirospaprika vöröshagyma savanyúkáposzta és leszűrt leve egy szál karikára vagdalt kolbász csipet bors só 2-3 kanál tejföl Elkészítése: Kevés liszttel vékony barnapiros rántást készítünk, teszünk bele piros paprikát és apróra vágott vöröshagymát, de ez utóbbit nem pirítjuk meg. Felöntjük savanyú káposzta leszűrt levével, majd a káposztából megfelelő mennyiséget és egy szál karikára […] Tovább

Teljes malacsült pezsgős káposztával

Teljes malacsült pezsgős káposztával Hozzávalók a pecsenyéhez: 1,5 kg malaclapocka, só, evőkanál ételízesítő por, 1 púpozott kiskanál majoránna, 2 dl sör, 10 dkg füstölt szalonna, a párolt káposztához: 1 kg lila káposzta , (fehér is lehet), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál cukor, fél fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt, köménymag, 1 mokkáskanál […] Tovább

Ormánsági töltött káposzta

Ormánsági töltött káposzta Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt, főtt tarja, 2 dkg zsír, 15 dkg rizs, 1 dkg só, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg sertésmáj, 1 dkg fokhagyma, 2 dkg só, 0,2 dkg törött bors, 0,2 dkg majoránna, 1 dkg paprika, 3 tojás, 1 kg savanyúkáposzta-levél, 2 kg savanyú […] Tovább

Kolozsvári töltött káposzta

Kolozsvári töltött káposzta Hozzávalók 30 dkg sertésborda (4 vékony szelet karaj) 20 dkg darált sertéshús 10 dkg rizs 4 db debreceni 6 dkg vöröshagyma 8 db savanyú káposztalevél 80 dkg savanyúkáposzta 8 dkg császárszalonna 2 dkg liszt 1 db tojás 1 db füstölt köröm 3 dl tejföl 2 dkg fokhagyma 1 csomó kapor 5 dkg […] Tovább

Székely káposzta

Székely káposzta Hozzávalók 70 dkg sertéscomb vagy -lapocka, 1 közepes vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, fél evőkanál pirospaprika, só fél mokkáskanál őrölt bors , fél mokkáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika 1 paradicsom , (télen 2 evőkanál lecsó), 80 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál finomliszt Elkészítése A húst megtisztítjuk, és 1×1 […] Tovább

Harcsa káposztával

Harcsa káposztával Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta 5 dkg zsír 10 dkg füstölt szalonna 5 dkg liszt 4 dl tejföl 1 csomó kapor 6 dkg vöröshagyma 60 dkg harcsafilé só fűszerpaprika Elkészítése: A káposztát megmossuk, és kevés vízzel feltesszük főni. A harcsafilét felszeleteljük, besózzuk. A vöröshagymát és a kaprot finomra, a füstölt szalonnát apró kockára […] Tovább

Káposzta, vagy korhely leves 1914

Káposzta, vagy korhely leves Hozzávalók: savanyított hordós káposzta és káposztalé disznóhús bordásrésze friss, vagy füstölt szalonna 2-3 evőkanál tejföl megfőtt füstölt kolbász, vagy virsli tojás, mindenszemélyre egy tojást számítva rántás kis vaj, vagy zsír 1 evőkanál liszt hagyma paprika Elkészítése: Vegyünk jó savanyított hordós káposztát, azaz inkább káposzta levét, kevés vagdalt káposztával és főzzünk bele […] Tovább

Régeni káposztaleves tyúkhússal

Régeni káposztaleves tyúkhússal Az erdélyi szász papi konyhák különlegességeként tartják számon. Főleg ünnepi alkalmakkor fogyasztják. Hozzávalók: 1-2 fiatal tyúk, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 közepes zeller, 1 ek. liszt, 3 tojássárgája, 3 ek. tejföl, 1 liter savanyúkáposzta-lé, 2 ek. reszelt torma, 10 dkg vaj Elkészítése: A tyúkokat darabokra vágjuk és a vékonyra vágott leveszöldséggel meg […] Tovább

Káposztaleves kolbásszal Ch

Káposztaleves kolbásszal Hozzávalók: 20 dkg lángolt kolbász 10 dkg füstölt szalonna 1 fej vöröshagyma 60 dkg savanyított káposzta csipet őrölt kömény csipet só 1 db citrom 1 db babérlevél 3 dl tejföl 1 ek liszt tálaláshoz Balatonboglári Cabernet Sauvignon, száraz, minőségi vörösbor Elkészítése: A lángolt kolbászt karikára vágjuk, a szalonnát vékony csíkokra szeleteljük. Lassú tűzön […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!