Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés desszert

Gesztenyés desszert Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg cukor, ½ dl rum, 1 ek. kókuszreszelék, 1 kk. kakaópor kevés tej, hideg kávé a krém: 38 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kk. kókuszreszelék a máz. Katica tortabevonó néhány csepp rum vagy aroma kevés főzőtejszín Elkészítése: […] Tovább

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó a krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a […] Tovább

Gesztenye golyó 4

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza, 3 dkg porcukor, 2 ek tej, 4 ek rum, 15 dkg darált keksz, 10 dkg vaj Csokimáz: 8 dkg porcukor, 4 dkg margarin, 1 ek csokipuding por, 1 ek kakaó, 1 ek tej Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, golyókat formázunk belőle és csokimázba forgatjuk. Csokimáz: Csak melegíteni kell, főzni nem. […] Tovább

Gesztenye alagút 1

Gesztenye alagút Hozzávalók: 3 dl tej 3 evőkanál búzadara 3 evőkanál narancslekvár – sárgabarackkal is kiváló )- 2 evőkanál cukor 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg vaj / margarin 5 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó kevés rum – elhagyható 1 cs. vaníliás cukor máz: torta-bevovó Elkészítése: Tejbedarát főzünk 3 dl tejből és 3 evőkanál búzadarából. Ízesítjük […] Tovább

Bécsi gesztenyerózsák

Bécsi gesztenyerózsák Hozzávalók: 30 dkg gesztenyemassza, 10 dkg túró 8 dkg porcukor ½ dl fehér rum, 2,5 dkg kakaópor 4 db mogyorós csók 4 db babapiskóta kandírozott cseresznye Elkészítése: Egy mély tálba tegyük a gesztenyemasszát a kakaóport (szitálva), a cukrot, és jöhet a túró és a rum. Az egészet keverjük habosra. Morzsoljuk szét a mogyorós […] Tovább

Rétegezett parfé

Rétegezett parfé Hozzávalók: 6 dl tejszín 25 dkg eper vagy málna 2 púpozott evőkanál kakaópor 7 evőkanál porcukor 1 zacskó vaníliás cukor Elkészítése: A megelőző napon 2 dl tejszínbe belekeverjük a kakaóport és 2 evőkanál cukrot, majd folytonos keverés közben felforraljuk. Újabb 2 dl tejszínbe belekeverünk újabb 2 evőkanál cukrot, fölforraljuk, majd a tűzről lehúzva […] Tovább

DIA KÓKUSZ KOCKA

dkg DIA KÓKUSZ KOCKA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 0,20 2 dkg Sweettab por 85,00 17,00 A tésztához a vajat habosra keverjük az édesítővel, sóval; egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a mézet és a sütő-poros lisztet is. Közben hígítva a tejjel. Kibélelt tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, […] Tovább

DIA MEGGYES-DIÓS CSOKIS SÜTI

dkg DIA MEGGYES-DIÓS CSOKIS SÜTI g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg keserű csokoládé 72% 29,70 29,70 A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasz-tjuk. A porcukrot, a tojást és a vanília aromát összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét. A lisztet, a sót, a darált diót és a kakaóport ösz-szekeverjük, majd az előző […] Tovább

Albert rúd

Albert rúd Hozzávalók: 2 csomag pudingpor (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukor 3 ek kakaópor 4 dl tej 2 dl feketekávé 18 dkg margarin Albert keksz kókuszreszelék Elkészítése: 2 csomag pudingport (tejszínes vagy vaníliás), 15 dkg cukrot, 3 ek kakaóport, 4 dltejet, 2 dl feketekávét összekeverünk. 18 dkg rámát megolvasztunk, beleöntjük a keveréket, és krémmé […] Tovább

Albert sütemény

Albert sütemény Hozzávalók: 2 hosszú Győri Albert keksz, ha spórolsz a krémmel, akkor 3-ból is kijön a krémhez: 4 evőkanál liszt 2 evőkanál kakaó 20 dkg kristálycukor 3 dltej 1 kocka Ráma 1 dl feketekávé mehet bele egy kis rum, Elkészítése: A lisztet, a kakaót és a cukrot összekeverem, a tejet hozzáadom, és lassú lángon […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!