Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Joghurtos gyümölcssaláta Ch

Joghurtos gyümölcssaláta Ch Az energiaszegény gyümölcsök és a zsírszegény joghurt párosítása mind tápanyagok, mind íz szempontjából telitalálat. Pár csepp vanília- vagy kókuszaromával még finomabb lehet a natúr joghurtból készülő öntet. Hozzávalók: 1 doboz gyümölcsjoghurt gyümölcsök ízlés és idény szerint Elkészítése: Kedvenc gyümölcseinket apró kockára vágjuk és egy tálba halmozzuk, majd egy doboz gyümölcsjoghurttal elkeverjük. Néhány […] Tovább

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta Ch

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta 6.10 mg koleszterin Hozzávalók: 1 csomag erdei mix fagyasztott gyümölcs (de lehet még beletenni fagyasztott áfonyát, szedret, epret stb. ízlés szerint) 2 dl joghurt ízlés szerint folyékony v. por édesítőszer, ELkészítés A gyümölcsöt tálba tesszük várunk egy pár percet hogy, hogy szépen szétváljanak a szemek. Nem kell teljesen felengedni, mert egy kicsit fagyosan […] Tovább

Eper smoothie

Eper smoothie Hozzávalók: víz 1 csomag epres zselépor 1,5 bögre joghurt 2 bögre eper Elkészítése: Forralj vizet, majd adj hozzá 1 csomag epres zseléport. Keverj hozzá 1,5l bögre joghurtot és 2 bögre apróra vágott friss epret. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen. canadian family – László Luca Gerda   Tovább

Vaníliás kávéparfé

Vaníliás kávéparfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 1,5 dl nagyon erős kávé 5 tojássárgája 15 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítése: A tojássárgákat a porcukorral fehéredésig keverjük a robotgép elektromos habverőjével. A tojásmasszához apránként hozzákeverjük a megfőzött kávét. A kis darabokra tört vaníliát is beletéve, nagyon kis lángon, vízfürdőben besűrítjük. Ezután a vaníliadarabokat eltávolítjuk belőle. Hagyjuk […] Tovább

Csokoládés-joghurtos jégkrém

Csokoládés-joghurtos jégkrém Hozzávalók: 1 adag csoki puding 2 bögre tej 2 pohár natúr joghurt Elkészítése: Keverj össze 1 adag csoki pudingot 2 bögre tejjel. Habverővel keverj fel 2 pohár natúr joghurtot. Öntsd a formát félig a csokis és a joghurtos réteggel, szúrd bele a pálcikát, majd várj amíg keményre fagy. Akkor adj hozzá még egy […] Tovább

Gyümölcsös joghurtfánk

Gyümölcsös joghurtfánk Hozzávalók: 4 dl kedvünkre való gyümölcsjoghurt, 2 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 30 dkg finomliszt, 2 evőkanál porcukor, 1 kisebb narancs, csipet só, 2 evőkanál olaj, a sütéshez bő olaj. Elkészítése: A joghurtot mély tálba töltjük, a felvert tojásokat, a sütőporral összeforgatott lisztet, a porcukrot, a narancs kifacsart levét, és reszelt héjának a felét, […] Tovább

DIA GYÜMÖLCSFAGYLALT

dkg DIA GYÜMÖLCSFAGYLALT g Ch/100g g Ch Elkészítése: 4,00 40 dkg 40 dkg gyümölcs 10,30 41,20 (Eper, szeder, meggy) Kedvenc gyümölcsünket a joghurttal összetu-mixoljuk, ízlés szerint édesítjük és citromlevet csepegtetünk hozzá. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a gyümölcsös joghurthoz keverjük. Egy nagyobb dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. A fagyás elején félóránkéntóránként két-három alkalommal célszerű kivenni […] Tovább

Fahéjas-joghurtos alma

Fahéjas-joghurtos alma (2.70 mg koleszterin) Hozzávalók: 1 alma 1 kis doboz sovány natúrjoghurt 1 teáskanál fahéj ízlés szerint édesítőszer/cukor Elkészítése: Az almát gerezdekre vágjuk, kimagozzuk. A többi alapanyagot összekeverjük egy kis tálkában. Az almákat belemártogathatjuk, vagy rá is önthetjük a szószt. Hidegen vagy akár melegen is fogyasztható.   Tovább

Cremets

Cremets Hozzávalók: A sűrű joghurthoz: 8 dl natúr joghurtot lecsepegtetünk 1 nap alatt, így kb. 3 dl sűrű, krémes joghurtot kapunk másnapra. Az édességhez: 4 tojásfehérje (szalmonella ellen kezelt tojásból!) 10 dkg porcukor 1-2 evőkanál forró víz 3 dl sűrű joghurt 1 citrom reszelt héja + átszűrt leve 1 vaníliarúd kikapargatott belseje A tálaláshoz: 30 […] Tovább

Édes gyümölcs Ch

Édes gyümölcs Olyan édesség receptje ez, melyet alacsony energiatartalma révén ajánlhatunk fogyókúrás finomságnak is. Hozzávalók: személyenként 1 alma,      vagy esetleg körte, méz                                       vagy édesítőszer+joghurt, aprított dió                          vagy zabpehely, vanília puding                    vagy gyümölcsjoghurt Elkészítése: Az almát vagy körtét középen kivájom, előfőzöm édesítős-citromos vízben. A mézet és darabos diót összekeverem és beletöltöm a gyümölcsbe, majd a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!