Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tésztakosár és fonott kalács Húsvétra

Tésztakosár és fonott kalács Hozzávalók 1 tésztakosárhoz és 4 fonott kalácshoz: 1/2 dl tej, 4 dkg friss élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg kristálycukor, só, kardamon, 1 tojássárgája, 2 evőkanál mandulaforgács, 2 evőkanál szórócukor. Elkészítése: Az élesztőt a meglan­gyosított tejbe morzsoljuk. Az át­szitált lisztet, a cukrot, a vajat, a sót […] Tovább

Elzászi német kuglóf Húsvétra

Elzászi német kuglóf Hozzávalók kb.16 szelethez: 2 dl tej, 2-3 dkg friss élesztő, 50 dkg liszt, 5 dkg kristálycukor, 1 teáskanál só, 2 tojás, 20 dkg puha vaj, 4-5 héj nélküli mandulabél, 10 dkg mazsola, 1 teáskanál porcukor, a forma kikenéséhez margarin zsemlemorzsa. Elkészítése: A tejet meglangyosít­juk, felét az összemorzsolt élesztővel elkeverjük. Belevegyítünk 3-4 evőkanál […] Tovább

Édes húsvéti tojások

Édes húsvéti tojások Hozzávalók:  40 dkg piskótaszél vagy tortalap, 20 dkg tej tortabevonó, 15 dkg fehér csokoládé, 1/2 üveg vaníliaaroma, 6 evőkanál narancslé, a díszítéshez tetszés szerint  durvára vágott natúr pisztácia, kókuszreszelék, színes cukor­szívek, csokoládédrazsék, kicsi és nagy cukorgyöngyök, 5 dkg porcukor, 1 teáskanál citromlé. Elkészítése: A piskótatésztát szét­morzsoljuk, majd a morzsát két egyenlő adagra […] Tovább

Díszes marcipános muffin Húsvétra

Díszes marcipános muffin Hozzávalók 9 darabhoz: 10 dkg marcipánmassza, 18 dkg vaj, só, 1 zacs­kó vaníliás cukor, 15 dkg barna cukor, 4 tojás, 33 dkg liszt, 1/2 dl tejszín, 1 zacskó  sütőpor, 5 dkg  barna kandiscukor, a for­ma kikenéséhez margarin, liszt, a díszítéshez cukor­máz, Koronás Díszítő jégcukor, cukorvirágok, zselé. Elkészítése: A marcipánt apróra felkockázzuk. A […] Tovább

Csibék tojásból Húsvétra

Csibék tojásból Hozzávalók 4 személyre: 8 kemény tojás, 1 pi­ros húsú paprika, 1 sárga húsú paprika, 1 zöld húsú paprika, 4 vékony szelet sárgarépa, 8 szem hó­napos retek, egész bors, a díszítéshez tetszés szerint metélőhagyma. Elkészítése: A kemény tojásokat meghámozzuk, majd a gömbölyűbb aljukat egyenesre vágjuk, hogy a csibe megálljon. A ki­csumázott paprikákat félbevágjuk és […] Tovább

Csibék piskótatallérból Húsvétra

Csibék piskótatallérból Hozzávalók 40 darabhoz: 120 apró piskótatallér, 50 aszalt sárgabarack, kb. 5 dkg ét tortabevonó, 1/2 zacskó vaníliaízű pudingpor, 1,25 dl tej, 12 dkg vaj, 1/2 zacskó vaníliás cukor, kb. 5 dkg porcukor, fogvájó. Elkészítése: A kevés tejben feloldott pudingport a maradék tejben elkeverjük, és fel­főzzük. Kevés porcukorral megszórjuk, hogy ne bőrösödjön, és hűlni […] Tovább

Cukros tyúkocskák Húsvétra

Cukros tyúkocskák Hozzávalók kb. 50 darabhoz: 50 dkg liszt, 2-csapott teáskanál sütőpor, kb.1,2 dl tejföl, késhegynyi só, 35 dkg nagyon hideg vaj, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejszín, a tetejére szórócukor, sütőpapír. Elkészítése: A sütőporral elvegyített liszt közepébe mélyedést nyomunk, belemer­jük a tejfölt, és rászórjuk a sót. A vajat a halom szélére daraboljuk. Széles pengéjű késsel […] Tovább

Túrókrémes répás rolád Húsvétra Ch

Túrókrémes répás rolád Hozzávalók: 16 szelethez: 25 dkg sárgarépa, 2 evő­kanál olaj, 14 tojás, 15 dkg kristálycu­kor, 10 dkg liszt, 40 dkg krémtúró, 10 dkg porcukor, 1 vaníliarúd, 2,5 dl tejszín, 2 evőkanál  citromlé, 1 zacskó habfi­xáló, 5 dkg sárgabarack­lekvár, a díszítéshez mar­cipánnyulak, natúr pisztácia. Elkészítése: A tojásokat a cukorral kikeverjük. 2 evőkanál vízzel, az […] Tovább

Citromkrémes koszorú Húsvétra Ch

Citromkrémes koszorú Hozzávalók 16 szelethez: A kevert tésztához: 25 dkg szobahőmérsékletű vaj vagy margarin 20 dkg kristálycukor 1 zacskó vaníliás cukor csipetnyi só 4 közepes tojás 22-23 dkg liszt 10 dkg hámozott, darált mandula 5 dkg étkezési (búza) keményítő 3 csapott teáskanál sütőpor a forma kikenéséhez margarin zsemlemorzsa. A töltelékhez és a díszítéshez: 1,5 zacskó […] Tovább

Húsvéti pipics

Húsvéti pipics Hozzávalók: fonott foszlós kalács tésztája Elkészítése: Ilyet minden locsolkodó kapott a hímes tojás mellé. A három ujjnyi vastagra sodort tészta két végét madárformára átdobták egymáson, és egy másikkal körbefogták. Pető Margit: Matyó konyha Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!