Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Húsvéti képviselőfánk Ch

Húsvéti képviselőfánk HOZZÁVALÓK 15 darabhoz: 5 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 12-13 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg meggybefőtt, 4 dl tejszín, 2 teáskanál neszkávé, 3 dkg kristálycukor, 1 zacskó habfixáló, 4 evőkanál csokoládélikőr, 2 evőkanál porcukor vagy díszítő szórócukor, színes tojáscukor vagy drazsé. ELKÉSZÍTÉSE: Az égetett tésztához a vajat és a sót 1/8 […] Tovább

Piskóta tojások

Piskóta tojások Hozzávalók: 40 dkg piskóta/tortalap, 20 dkg tej tortabevonó, 15 dkg fehér csokoládé, 1/2 üveg vanília aroma, 6 ek narancslé, a díszítéshez natúr pisztácia, kókuszreszelék, csokoládédrazsék, cukorgyöngyök, 5 dkg porcukor, 1 tk citromlé Elkészítése: A piskótatésztát szétmorzsoljuk, majd két egyenlő adagra osztjuk. A tej tortabevonót és a fehér csokoládét durvára daraboljuk, majd külön-külön, forró […] Tovább

Pozsonyi kifli és diós-mákos bejgli

Pozsonyi kifli és diós-mákos bejgli Hozzávalók: 65 dkg liszt, 30 dkg vaj, 6 dkg porcukor, 1 tojás sárgája, 2 dkg élesztő, 2 dl tej, csipetnyi só. A diótöltelékhez: 50 dkg dió, 12 dkg kekszmorzsa, 40 dkg cukor, 3 dkg mazsola, 3 dkg cukrozott gyümölcs, 1 citrom reszelt héja, 1 dkg őrölt fahéj, 1,5 dl tej. […] Tovább

Húsvéti piskótapipik vendégváráshoz

Húsvéti piskótapipik vendégváráshoz Hozzávalók: 4 tojássárgája, 6 dkg porcukor, egy citrom reszelt héja, 2 evőkanál víz, 6 tojásfehérje, 8 dkg kristálycukor, 6 dkg simaliszt, 6 dkg étkezési keményítő, 10 dkg sárgabaracklekvár, élelmiszerfestékek, sütőpapír a tepsihez; perga­menpapír a díszítéshez. Előkészítés: A 4 tojássárgáját 3 dkg porcu­korral, a reszelt citromhéjjal és 2 evőkanál vízzel krémszerűre verjük, az […] Tovább

Hímes tésztatojások Húsvétra

Hímes tésztatojások Hozzávalók 12 nagy és 6 kis tojáshoz: 25 dkg vagy margarin, 15 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 25 dkg liszt, 2 teáskanál sütőpor, 5 dkg étkezési (búza) keményítő, 1 citrom reszelt héja, kb.4 dl tej, 15 dkg tej tortabevonó, 15 dkg fehér csokoládé, 5 dkg ét tortabevonó, tortadara, színes cukorgyöngyök, […] Tovább

Földimogyorós muffin Húsvétra Ch

Földimogyorós muffin Hozzávalók 12 darabhoz: 3 tejcsokoládéba mártott  földimogyorós-karamellás szelet, 5 dkg nem sózott földimogyoró, 17 dkg vaj, 1 csipetnyi só, 12-13 dkg barna cukor, 1 zacskó vaníliás cukor, 4 tojás, 32 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 5 evő­kanál tej, 24 minyonpapír. Elkészítése: A csokoládészeleteket és a földimo­gyorót durvára felaprítjuk. A vajat csi­petnyi sóval, a […] Tovább

Foszlós fonott kalácskoszorú Ch

Foszlós fonott kalácskoszorú Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg grízes liszt, 9 dkg kristálycukor, 5 dkg vaj vagy margarin, 2 tojás, 3 dkg élesztő, 1,25 dl tej, 1 zacskó vaníliás vagy vanillincukor, 1/2 teás­kanál só, 1 evőkanál ma­zsola, a szóráshoz porcukor vagy díszítő  szórócukor. Elkészítése: Az összemorzsolt élesztőt kevés liszttel, 1 teáskanál cukorral és kevés langyos […] Tovább

Fánkcsibék málnahabbal Húsvétra

Fánkcsibék málnahabbal Hozzávalók 12 darabhoz: 10 dkg vaj, csipetnyi só, 25 dkg liszt, 5-6 tojás, 1 doboz mirelit málna, 15 g (5 lap) színtelen zselatin, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál citromlé, 5 dl tejszín, 2 zacskó vaníliás cukor, 24 mandulahasáb, a tetejére 3 evőkanál porcukor, sütőpapír, fogvájó. Elkészítése: 1/4 l vizet a vajjal és a […] Tovább

Epres charlotte habrózsákkal Húsvétra

Epres charlotte habrózsákkal Hozzávalók 12 szelethez: 30 g (10 lap) színtelen  zselatin vagy tortazselé, kb. 2 dl ribizlilé vagy -szörp, 12-13 dkg kristálycukor, 60 dkg eper, 2,5 dl tej­szín, 50 dkg félzsíros tehéntúró, 1 zacskó vaní­liás cukor, 1 citrom re­szelt héja, 10-12 omlós keksz (kb. 9 dkg), a dí­szítéshez tetszés szerint eper, tejszínhab, citromfű. Elkészítése: […] Tovább

Húsvéti kalácskoszorú

Húsvéti kalácskoszorú Hozzávalók 16 szelethez: 50 dkg liszt, 6 dkg kristálycukor, csipetnyi só, 4 dkg élesztő, 1/4 l langyos tej, 7 dkg-puha vaj vagy margarin, 7 dkg mazsola, 1 tojássárgája, 1 evőkanál tejszín, a tepsi kikenéshez margarin. Elkészítése: A lisztet a cukorral és a sóval tálba szórjuk. A halom közepébe mélyedést nyomunk, és belemorzsoljuk az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!