Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg tokaji őszibarackleves

Hideg tokaji őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só betétként  a borban eltett őszibarack Elkészítése: Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe […] Tovább

Meggyleves 9 habgaluskával Ch

Meggyleves habgaluskával Hozzávalók: 1 üveg (720 ml) meggybefőtt 4 db tojás (mélyalmos, extra sárga, L méret) 2 ek. porcukor 1 db citrom 1 ek. búzafinomliszt 2 ek. kristálycukor csipet étkezési só csipet őrölt fahéj tálaláshoz Balaton melléki Pinot Noir, száraz, rozébor Elkészítése: A tojássárgáját a porcukorral, a citrom reszelt héjával krémmé keverjük, majd hozzáadjuk a […] Tovább

Meggyleves 8

Meggyleves Hozzávalók: 1 kg meggy 1 dl vörösbor 1 citrom 12 dkg cukor 2 dl tejszín szegfűszeg fahéj só Elkészítése: A meggyet kimagozzuk, egy fel marék magot edénybe teszünk és annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje, ehhez hozzáöntjük a vörösbort és lassú tűzőn kb. 30 percig főzzük. Közben 1 liter vizet felforralunk, beletesszük a […] Tovább

Meggyleves 7

Meggyleves Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy 15 dkg cukor fahéj 1 dl tejföl 1 evőkanál liszt Elkészítése: A meggyet 1,5 l vízben, cukorral, fahéjjal ízesítve főzze a forrástól számítva 5 percig. A tejföllel keverje simára a lisztet és óvatosan öntse a leveshez. Néhány percig forralja és melegen vagy hidegen tálalja. Tovább

Egyszerű meggyleves 6

Egyszerű meggyleves Hozzávalók: kimagozott meggy cukor néhány citromkarika fahéj-darabok egész szegfűszeg tejföl vaníliapuding Elkészítése: A kimagozott meggyet cukros vízben felteszed főni, a vízbe tegyél néhány citromkarikát, fahéj-darabokat és egész szegfűszeget. Amikor forr (addigra a meggy is megfő), behabarod tejföllel elkevert vaníliapudinggal és kész is. Mirelit meggyből is készíthető, de ekkor a meggyet nem kell főzni, […] Tovább

Rumos meggyleves 5 Ch

Rumos meggyleves Hozzávalók: 1 üveg meggybefőtt 1 db egész fahéj 5-6 db szegfűszeg 3 dl főzőtejszín 2 ek búza finomliszt 1 kk rumaroma 3 dl főzőtejszín 1 cs vaníliás cukor a díszítés 1 flakon tejszínhab 4 db mentalevél tálaláshoz Baywaood Zinfandel Rosé, félédes, minőségi bor Kaliforniából Elkészítése: A meggybefőttet leszűrjük, a levét felforraljuk, fahéjjal, szegfűszeggel […] Tovább

Meggyleves 4

Meggyleves Hozzávalók: 50 dkg (kimagozott) meggy 1 db citrom 15 dkg cukor 0,5 dl citromlé őrölt fahéj szegfűszeg só 1 dl tejföl 1 ek liszt tányéronként 2 gombóc vanília fagylalt Elkészítése: A meggyet alaposan megmossuk, kimagozzuk. A citrom héját lereszeljük. 1 liter hideg vízbe feltesszük a meggyet, citromhéját, fűszereket. 2-3 percig főzzük. Tejföllel és liszttel […] Tovább

Részeges meggyleves 3

Részeges meggyleves Hozzávalók: 70 dkg meggy 15 dkg cukor 2dl tej 2 dl tejszín 5 dk liszt 6-8 szegfűszeg kis fahéj 1 citrom 1 dl száraz vörösbor 3 cl konyak só Elkészítése: Vizet felforralunk a cukorral és egy csipet sóval, hozzáadjuk a citrom átszúrt levét és gézbe vagy teatojásba tett szegfűszeget és fahéjat, és a […] Tovább

Hideg meggyleves 2

Hideg meggyleves Hozzávalók: pici só cukor, esetleg vaníliás cukor egy fél vanília-rúd 10 szem szegfűszeg pár darab fahéj fél kiló vagy több magozott meggy, esetleg cseresznye és meggy vegyesen, tulajdonképpen bármilyen gyümölcs kb 1,5 evőkanálnyi vagy 3-4 teáskanálnyi étkezési keményítő egy adagnyi tejszín, vagy vanília fagylalt Elkészítése: Egy nagyobb fazékba töltök vizet. Ha valaki nagyon […] Tovább

Meggyleves 1

Meggyleves Hozzávalók: 50 dkg meggy 5 db szegfűszeg 1 kis fahéj 1 dl tejszín 4-5 ek liszt, vagy kukoricakeményítő 1 dl vörösbor 1/2 dl konyak só 1 citrom 20 dkg cukor. Elkészítése: A meggyet kimagozzuk, a szegfűszeget és a fahéjat kevés vízben lassan felforraljuk, majd leszűrjük. A tejet, a tejszínt és a lisztet habverővel simára […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!