Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sóskaleves 2

Sóskaleves Hozzávalók: 30 dkg sóska 5 dkg vaj só 1 evőkanál liszt 1 liter tej 1 dl tejföl 1 tojás kemény tojás Elkészítése: Megtisztítunk 30 dkg sóskát, és öt dkg vajon, megsózva saját levén pároljuk. Utána zsírjára sütjük, meghintjük egy evőkanál liszttel, és egy liter hideg tejjel felengedve felforraljuk, majd áttörjük vagy szétturmixoljuk. A tálban […] Tovább

Sóskaleves 1914

Sóskaleves Hozzávalók: 1 csomó sóska 1 evőkanál zsír kevés liszt csont lé, vagy húsleves 1-2 evőkanál tejföl mindenszemélyre egy tojás, vagy pirított zsemlyekockák 1-2 tojássárgája tejföl Elkészítése: Egy csomó sóskát száraitól megtisztítva finomra vágunk. Egy kanál zsírból kevés liszttel világos rántást készítünk, a sóskát beletesszük és csont lével, vagy húslevessel feleresztjük. 1-2 kanál tejfölt teszünk […] Tovább

Hideg sóskaleves

Hideg sóskaleves Hozzávalók: 1 maréknyi sóska diónyi vaj vagy margarin só 8 dl víz 1 húsleveskocka 2 csapott evőkanál liszt 2 dl tej kevés bors Elkészítése: Több, váltott vízben alaposan átmosunk egy maréknyi sóskát, és ereit eltávolítjuk. Megforrósítunk (de nem barnára) diónyi vajat vagy margarint, beletesszük a sóskát, megsózzuk, és állandóan kevergetve 5 percig pároljuk. […] Tovább

Krémes sárgadinnyeleves

Krémes sárgadinnyeleves Hozzávalók: 1 érett sárgadinnye 15 dkg cukor 10 dkg vaj kiskanál őrölt szegfűszeg kiskanál őrölt fahéj fél kiskanál őrölt gyömbér fél kiskanál őrölt kardamom 4 dl habtejszín 2 dl tej Elkészítés: Vágj félbe egy sárgadinnyét, távolítsd el a magokat, és kapargasd ki a belsejét. A dinnye húsát aprítsd fel kockákra, és a saját […] Tovább

Hideg sárgadinnyeleves

Hideg sárgadinnyeleves Hozzávalók: 1 kg sárgadinnye 10 dkg porcukor 0,5 dl borpárlat 1 dl édes fehérbor 2 dl tejszín 1 db citrom só szegfűszeg egész fahéj egész fehér bors Elkészítése: A dinnye héját megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és a gyümölcs húsának negyedét apró golyóformával (karalábévájó) kivájjuk. Rászórjuk a porcukor felét, ráöntjük a borpárlatot, és hűtőbe tesszük. […] Tovább

Nyári orosz paradicsomleves 10. orosz

Nyári orosz paradicsomleves Hozzávalók: 1 liter paradicsom ivólé pár csepp citromlé 1 csipet só 1 csipet törött bors 2-3 szál újhagyma 1-2 zöldpaprika tejföl Elkészítése: Egy liter paradicsom ivólevet pár csepp citromlével, egy-egy csipet sóval meg törött borssal ízesítünk, és vékony karikákra belevágunk 2-3 szál újhagymát, vékony csíkokra egy-két cső kicsumázott zöldpaprikát. Néhány órára jégbehűtjük, […] Tovább

Hideg paradicsomleves 8.

Hideg paradicsomleves Hozzávalók: 8 dl paradicsomlé 2 dl natúr joghurt izlés szerint fűszer egy kis bazsalikom Elkészítése: 8 dl hideg paradicsomlét összekeversz 2 dl natúr joghurttal és kész is van. Izlés szerint fűszerezed, mondjuk a tányéron egy kis bazsalikommal. Tovább

Hideg, bodzás paradicsomleves 7.

Hideg, bodzás paradicsomleves Hozzávalók: 3 kg érett, lédús paradicsom: 1.5 l 1 dl bodzaszörp ¼ kávéskanál cayenne bors 6 szem borókabogyó nagy csipet só A borsókához: 2 dl tej 2 dkg vaj 10 dkg finomliszt só frissen őrölt bors 1 tojássárgája A sütéshez olívaolaj Elkészítése: A paradicsomok héját éles késsel kereszt-alakban bemetsszük a kerek aljukon, […] Tovább

Paprikakrémleves

Paprikakrémleves Hozzávalók: 3 kápia paprika 3 paradicsom 1 kisebb fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál olívaolaj só bors őrölt koriander 1,5 dl víz 50 ml tejszín 1 mokkáskanál cukor 1 kiskanál citromlé Elkészítés: Magozd ki a paprikát, és vágd fel kockákra. A paradicsomot és a vöröshagymát is szeleteld fel cikkekre. Add hozzá a fokhagymát, […] Tovább

Hamvas őszibarack-krémleves goffrival

Hamvas őszibarack-krémleves goffrival A vaníliás őszibarack-krémleves mellett tejszínhabos goffritorony magasodik. A hideg gyümölcsleves a rácsos finomsággal a csemegék csemegéje. Hozzávalók 10 dkg hidegen készíthető vaníliás pudingpor 1 evőkanál porcukor 2,5 liter tej 1 dl tejszín 40 dkg őszibarackbefőtt 1 kávéskanál bazsalikom 3 dkg pirított mandula mentalevél 2 dl tejszínhab 4 adag goffri Elkészítése: Egy-két őszibarackot […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!