Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Szőrész féle kenyér

Szőrész féle kenyér Hozzávalók: 2-3 közepes krumpli sósvízben főzve, áttörve (ettől nem szárad ki másnapra, ha nincs, kihagyhatod) fél kg liszt (sima fehér, vagy lehet teljes kiőrlésű, ha szereted) a fél kg liszthez fél kockaélesztő vagy egy tasak szárított 1 kávéskanál só langyos víz türelem és elszántság. Elkészítése: Az élesztőt kevés, kb. fél deci langyos […] Tovább

Házi kenyér vagy cipó 2

Házi kenyér vagy cipó Hozzávalók: 1 kg búza finomliszt (lehet simaliszt vagy teljes kiőrlésű kenyérliszt, vagy tönkölybúzaliszt) 1 csomag (5 dkg) élesztő 1 kiskanál só 6-7 dl víz Elkészítése:  24 óra A 2-3 dl langyos vízben feloldott élesztőből és a liszt egyharmad részéből tésztát gyúrunk. Kb. 24 árat langyos helyen tartjuk, így készül a kovász. […] Tovább

Házi kenyér 1

Házi kenyér Hozzávalók: 12,5 dkg teljes kiőrlésű liszt 12,5 dkg finomliszt 1 kávéskanál só 1 kávéskanál szódabikarbóna 1 kávéskanál őrölt kömény 3 evőkanál napraforgómag 2 evőkanál olívaolaj 1,5 dl joghurt 2 dl tej Elkészítés: Első lépésként a sütőt bemelegítjük 200 fokra (gázsütőn ez 6-os fokozat). Aztán egy nagy keverőtálba öntjük a kétféle lisztet. Jöhet hozzá […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!