Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcs pizza

Gyümölcs pizza Hozzávalók: Vajas kosár: 1 csésze fehér tortalap morzsa 1 csésze tort apró csokoládé 1/4 kávéskanál fahéj 60 ml olvasztott vaj Töltelék: 1 evőkanál zselatin 60 ml narancslé 12 dkg krémsajt 2,5 dl tejszín 6 dkg porcukor 1/2 kávéskanál vaníliaaroma 1 kávéskanál reszelt narancshéj Teteje: 1 csésze földieper, szeletelve 18 dkg őszibarack, szeletelve 1 […] Tovább

Gyümölcsös-joghurtos desszert Ch

Gyümölcsös-joghurtos desszert Ha szeretnél egy gyümölcsös rágcsálnivalót, imádni fogod ezt az egyszerű reggeli finomságot. Kombináld a ropogós zabot és a magvakat friss bogyós gyümölcsökkel és natúr joghurttal. Ez a variáció jóval egészségesebb, mint a bolti változat, ami gyakran tele van cukorral. Fogyasztása ajánlott reggelire, vagy ebéd után desszertként. Kiváló vegetáriánusok, valamint tojás- és szójamentes étrended […] Tovább

Kocsonyázott gyümölcsök vaníliaszósszal

Kocsonyázott gyümölcsök vaníliaszósszal Hozzávalók: 50 dkg vegyes gyümölcs, 3 zselatin, 2,5 dl alma lé, 2 kiskanál cukor, 4 ek. natúr joghurt, 4 gombóc vaníliafagylalt elkészítése: A zselatint az alma lébe tesszük, így oldjuk fel. A gyümölcsöket pl. eper, szeder, banán, narancs, körte) karikákra vágjuk vagy felkockázzuk, és a felmelegített alma lébe tesszük őket, majd poharakba vagy […] Tovább

Őszi gyümölcsdesszert mandulával

Őszi gyümölcsdesszert mandulával Hozzávalók:6 személyre          3 db vilmoskörte          2 tojás          2 dl tejszín          3 evőkanál porcukor          4 evőkanál darált mandula          1 csomag vaníliás cukor          2 dkg vaj          3 db kékszilva          3 db ringlószilva          1 fürt saszla          1 fürt muskotályos szőlő          fél citrom          […] Tovább

Főzött krémmel és gyümölccsel rakott panettone

Főzött krémmel és gyümölccsel rakott panettone Hozzávalók: 1 egész panettone (kb. 1 kg) 3 narancs 3 mandarin 3 grapefruit 7 dltej 7 tojássárgája 10 dkg cukor 2 csomag vaníliás cukor 5 dkg keményítő 1 citrom késsel levágott héja Elkészítése: Felforralni a tejet a citrom héjával + 1 narancs vékony héjával. Beleönteni a 2 csomag vaníliás […] Tovább

Tejszínes túró gyümölccsel

Tejszínes túró gyümölccsel Manapság már minden mennyiségben és minden évszakban kaphatók olyan gyümölcsfélék is, amelyeknek éppen nincs szezonja. Bár a friss hazai áruk előnyben részesítendők, de a szedés után rögtön feldolgozott, mélyhűtött áruk sokkal kevesebb vitamint veszítenek, mint azok, amelyeket először szupermarketekbe szállítanak, és ott esetleg még hosszabb ideig a polcokon tárolnak. Ez a gyümölcsös […] Tovább

Tokaji csokoládfondü

Tokaji csokoládfondü Hozzávalók (4 – 6 személyre) 20 dkg keserű csokoládé, 20 dkg cukor, 6 g liszt, 2 dl tejszín, 6 dkg vaj, 4-5 puttonyos tokaji aszú vagy aszúeszencia, 15 dkg földieper, 15 dkg szőlő, 15 dkg meggy, 15 dkg mandarin, 15 dkg ananász, 25 dkg banán Elkészítése Zománcozott vagy teflon edényben felolvasztjuk a csokoládét. […] Tovább

Vörösborba áztatott cseresznye

Vörösborba áztatott cseresznye Hozzávalók: 1/2 kg cseresznye 1 csésze vörösbor egy citrom héja cukor tejszínhab vagy mascarpone ELKÉSZÍTÉSE: Kimagozunk 1/2 kg cseresznyét, ráöntünk 1 csésze vörösbort és egy citrom héjával együtt 15 percig főzzük kis lángon, néha megkeverve. Tegyünk rá fedőt és hagyjuk állni 2-3 órán keresztül. Tálkában szolgáljuk fel bőséges lével, cukrozott tejszínhabbal vagy […] Tovább

Túrós gyümölcshab

Túrós gyümölcshab HOZZÁVALÓK: fejenként egy doboz (10 dkg-s) vanília ízű túrókrém 7-8 dkg gyümölcs (málna, ribiszke sárga- illetve őszibarack) ¼ citrom leve 1 mokkáskanálnyi méz ELKÉSZÍTÉSE: Simára keverünk fejenként egy doboz (10 dekás) vanília ízű túrókrémet 7-8 dkg, tisztítás után mért, apróra vágott gyümölccsel, negyed citrom levével meg egy mokkáskanálnyi mézzel, és jégbehűtve, talpas poharakban […] Tovább

Tejszínhabos kosarak 1914

Tejszínhabos kosarak Hozzávalók: 25 dkg vaj 28 dkg liszt 8,5 dkg vaníliás cukor cukrozott vaníliás hab cukorgyümölcs* Elkészítése: 25 dkg vaj, 28 dkg liszt, 8,5 dkg vaníliás cukorral össze lesz gyúrva. Kis pléhformák ezen tésztával, melyet vékonyra nyújtunk, ki lesznek bélelve; a tészta jól belenyomkodva a forma falához és jó tűznél világosra megsütve. Kiborítva, cukrozott […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!