Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta Ch

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta 6.10 mg koleszterin Hozzávalók: 1 csomag erdei mix fagyasztott gyümölcs (de lehet még beletenni fagyasztott áfonyát, szedret, epret stb. ízlés szerint) 2 dl joghurt ízlés szerint folyékony v. por édesítőszer, ELkészítés A gyümölcsöt tálba tesszük várunk egy pár percet hogy, hogy szépen szétváljanak a szemek. Nem kell teljesen felengedni, mert egy kicsit fagyosan […] Tovább

Gyümölcsjoghurt parfé

Gyümölcsjoghurt parfé Hozzávalók: 4 dl joghurt 30 dkg tisztított, kimagozott meggy 2 tk folyékony édesítő fél citrom reszelt héja, 1 ek citromlé 1 tk zselatinpor Elkészítése: Turmixgép pohárába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0, […] Tovább

Gyors parfé

Gyors parfé HOZZÁVALÓK: 2 tojás 25 dkg porcukor 30 dkg gyümölcs 2 dl tejszín 1 evőkanál porcukor ELKÉSZÍTÉSE: Két tojásfehérjébe 25 dkg porcukrot öntünk, és 30 dkg megtisztított, kis kockákra vágott gyümölcsöt hozzáadva, habverővel addig keverjük (sosem verjük!), amíg az egész könnyű, habos nem lett. Kivizezett formába vagy jégkocka tartóba töltjük, és a frizsider mélyhűtő […] Tovább

Gyümölcsös joghurtfánk

Gyümölcsös joghurtfánk Hozzávalók: 4 dl kedvünkre való gyümölcsjoghurt, 2 tojás, 1 kiskanál sütőpor, 30 dkg finomliszt, 2 evőkanál porcukor, 1 kisebb narancs, csipet só, 2 evőkanál olaj, a sütéshez bő olaj. Elkészítése: A joghurtot mély tálba töltjük, a felvert tojásokat, a sütőporral összeforgatott lisztet, a porcukrot, a narancs kifacsart levét, és reszelt héjának a felét, […] Tovább

DIA GYÜMÖLCSFAGYLALT

dkg DIA GYÜMÖLCSFAGYLALT g Ch/100g g Ch Elkészítése: 4,00 40 dkg 40 dkg gyümölcs 10,30 41,20 (Eper, szeder, meggy) Kedvenc gyümölcsünket a joghurttal összetu-mixoljuk, ízlés szerint édesítjük és citromlevet csepegtetünk hozzá. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a gyümölcsös joghurthoz keverjük. Egy nagyobb dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. A fagyás elején félóránkéntóránként két-három alkalommal célszerű kivenni […] Tovább

Szuperfitt csokis édesség

Szuperfitt csokis édesség Így legalább egy sokkal egészségesebb alternatívával válthatod ki a hizlaló édességet! Hozzávalók: egy banán (sárgabarack, eper vagy kivi) egy pálcika olvasztott diabetikus csoki kókuszreszelék Elkészítése: Vágj félbe egy banánt, szúrj bele egy pálcikát, és forgasd meg olvasztott diabetikus csokiban. Várj néhány másodpercet, majd a csokis banánt szórd meg kókuszreszelékkel. Állítsd be a […] Tovább

Csokoládés golyók

Csokoládés golyók Hozzávalók: 20 dkg étcsokoládé 10 dkg szárított sárgabarack 10 dkg kimagozott szárított szilva (füge) 10 dkg cukrozott szárított alma v. körte 12 dkg dió csöpp likőr Elkészítése: A mixerben átforgatjuk a szárított gyümölcsöket. Hozzáadjuk a darált diót. Egy csöpp likőrrel ízesítjük. 30 db apró labdát formálunk belőle, amit az olvasztott csokoládéban megforgatunk. Sütőpapíron […] Tovább

Édes gyümölcs Ch

Édes gyümölcs Olyan édesség receptje ez, melyet alacsony energiatartalma révén ajánlhatunk fogyókúrás finomságnak is. Hozzávalók: személyenként 1 alma,      vagy esetleg körte, méz                                       vagy édesítőszer+joghurt, aprított dió                          vagy zabpehely, vanília puding                    vagy gyümölcsjoghurt Elkészítése: Az almát vagy körtét középen kivájom, előfőzöm édesítős-citromos vízben. A mézet és darabos diót összekeverem és beletöltöm a gyümölcsbe, majd a […] Tovább

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök

Fánkjelmezbe öltözött gyümölcsök Farsang alkalmából a gyümölcsök is jelmezbe bújtak. Álruhájuk nem más, mint fánktészta, csokimáz és kókuszreszelék. Olyan ennivalóak! Hozzávalók 60 dkg liszt 10 dkg porcukor 3 db tojás sárgája 2 evőkanál olaj 2 evőkanál rum 5-6 dl tej 5 dkg élesztő reszelt citromhéj füge banán alma körte napraforgómag darálatlan mák dió mogyoró kókuszreszelék […] Tovább

Fehércsokis-mogyorós kosárkák

Fehércsokis-mogyorós kosárkák Hozzávalók: 3 tojásfehérje 15 dkg cukor 30 dkg őrölt mogyoró 20 dkg fehércsokoládé 2 dl tejszín 20 dkg friss vagy mélyhűtött, felengedett gyümölcs (pl. eper, ribizli, meggy) A tepsi kikenéséhez: kevés olaj Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat), és olajba mártott kenőecsettel vékonyan kikenjük a muffintepsi 12 horpadását. Papírkapszli nem […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!