Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Milnói kenyér (Panettone)

Panettone, a milánói luxuskenyér vagy a monda szerinti elnevezés – pane di tono – a luxuskenyér, az olaszok kedvenc karácsonyi desszertje. Az élelmiszer boltok és kávéházak kirakatában már novembertől ott díszelegnek a leghíresebb cégek gyümölcsös kalácsai, nevükhöz méltóan elegáns szalagakasztóval ellátott papírdobozokban. Milánó nem csak a divat, hanem a panettone városa is. Az eredetileg kovásszal […] Tovább

Gyümölcskenyér

Gyümölcskenyér Hozzávalók: 50 dkg finomliszt 20 dkg zsiradék 1 ½ dkg élesztő tej 2 tojás csipet só tejföl 20 dkg cukrozott gyümölcs 25 dkg kimagvalt aszalt szilva kevés cukrozott dinnye 10 dkg mazsola 2 evőkanál kakaó 15 dkg rétes liszt 1 dkg élesztő tej 1 tojás porcukor Elkészítése: Összegyúrunk 50 dkg 4,60-as (finomliszt) lisztet 20 […] Tovább

Angol karácsonyi gyümölcskenyér

Angol karácsonyi gyümölcskenyér          angol Hozzávalók 20 dkg liszt 10 dkg vaj 20 dkg porcukor 6 tojássárgája 6 tojásfehérje 10 dkg mazsola 4 dkg kandírozott narancshéj 4 dkg kandírozott citromhéj 1 citrom reszelt héja 2 cl rum Elkészítés A mazsolát és a kandírozott gyümölcshéjakat egy nagy keverőtálba öntöm, és meglocsolom a rummal, majd lefedve félreteszem, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!