Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Sonkagulyás

Sonkagulyás Hozzávalók: 30 dkg nyers füstölt sonka vagy tarja 25 dkg vegyes leveszöldség, 50 dkg burgonya, 1 nagy fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 marhahúsleves kocka, ízlés szerint só csipetnyi porcukor. Elkészítése: Az olajat egy fazékban felforrósítjuk, majd üvegesre fonnyasztjuk rajta a megtisztított, és […] Tovább

Gulyásleves 1914

Gulyásleves Hozzávalók: 1 kg gulyáshús 1 evőkanál zsír 1 kis fej finomra vágott hagyma 1 evőkanál paprika só 4-5 burgonya Elkészítése:          Veszünk 1 kg gulyáshúst. Lábasban egy kanál zsírban sárgára párolunk egy kis fej finomra vágott hagymát, hozzáteszünk egy kanál paprikát és az apró kockákra vágott húst. Előbb csak víz nélkül pároljuk, illetve pörköljük a […] Tovább

Gulyás erőleves magyar módon

Gulyás erőleves magyar módon Hozzávalók: 1,4 kg marha-vastaglapocka 10 dkg sertészsír 40 dkg vöröshagyma (makói) 2 dkg rozsa fűszerpaprika (kalocsai) 4 liter víz vagy csontlé 2 gerezd fokhagyma kávéskanalnyi őrölt kömény 5 dkg sűrített paradicsom 3 db tojásfehérje 20 dkg sárgarépa 10 dkg petrezselyemgyökér 10 dkg zellergumó 25 dkg csemegepaprika 20 dkg csemegeparadicsom 5-6 szem […] Tovább

Gulyásleves 2

Gulyásleves Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 6 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, ½ dl paradicsom, 15 szem köménymag, kis majoránna, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 dkg burgonya. Elkészítése: 30 dkg marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 dkg zsíron pirítunk 6 dkg vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis […] Tovább

Gulyásleves 1

Gulyásleves Hozzávalók: 30 dkg marhahús, 4 dkg zsír, 6 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, ½ dl paradicsom, 15 szem köménymag, kis majoránna, 1 gerezd fokhagyma, só, 20 dkg burgonya. Elkészítése: 30 dkg marhahúst és marhaszívet apró kockára vágunk és megmossuk, 4 dkg zsíron pirítunk 6 dkg vöröshagymát s egy evőkanálnyi paprikával elkeverjük, aztán feleresztjük kis […] Tovább

Pilisi sertésgulyás

Pilisi sertésgulyás Hozzávalók: 6 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 késhegynyi fokhagymasó, 1 kávéskanál köménymag, 1 evőkanál gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke, só. Elkészítése: A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük […] Tovább

Csángó gulyásleves

Csángó gulyásleves Hozzávalók: 2 evőkanál olaj 1 fej vöröshagyma 35 dkg marhapacsni vagy lábszár 1 csapott evőkanál piros paprika ½  liter víz 2 gerezd fokhagyma 1 kávéskanál őrölt kömény só ¼ kg savanyú káposzta 3 dkg rizs tejföl Elkészítése: Két evőkanál olajon, fedő alatt aranyszínűre pirítunk egy fej összevagdalt vöröshagymát, átsütünk rajta 35 dkg kockára […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!