Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mogyorós-grillázskrémes ostya

Mogyorós-grillázskrémes ostya Hozzávalók:          1 csomag ostya,          10 dkg mogyoró,          10 dkg cukor;          3 tojás,          10 dkg porcukor,          15 dkg vaj. Elkészítése: A mogyorót egy kissé megpörköljük, azután ledörgöljük a barna héját, majd a mogyorót vékony szeletekre vágjuk. Tíz dkg cukrot felolvasztunk egy kevés vízzel. Beledobjuk a feldarabolt mogyorót, és […] Tovább

Grillázs ostya 3

Grillázskrémes ostyaszelet Hozzávalók: 2 tojássárgája, 20 dkg cukor, 10 dkg vaj, 10 dkg darált dió, vanília, citromhéj, 2 ostyalap. Elkészítése: A tojássárgákat a vajjal és 10 dkg cukorral addig főzzük, amíg olyan sűrű lesz, hogy a lábas aljától kezd elválni. Langyosra hűtjük, majd vaníliával és citrommal ízesítjük. Ez alatt 10 dkg cukrot megpirítunk világossárgára, hozzáadjuk […] Tovább

Grillázs ostya 2

Grillázsos ostya Hozzávalók: 1 cs. ostyalap, 10 dkg kockacukor, 10 dkg darált dió Töltelék: 10 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1 cs. vaníliás cukor, 2 egész tojás. Tetejére: csokimáz Elkészítése: A kristálycukrot megpirítjuk, amikor teljesen felolvadt hozzáadjuk a darált diót, jól összekeverjük. Kiolajozott tányérra öntjük, ha kihűlt ledaráljuk. A töltelékhez valókat vízgőz felett kb. 5-10 […] Tovább

Grillázs ostya 1

Grillázs ostya Hozzávalók: 2 db tojássárgája 10 + 10 dkg cukor 10 dkg vaj vanília, citromhéj 10 dkg darált dió ostyalapok sárgabarackíz Elkészítése: A tojássárgáját, 10 dkg cukrot és a vajat, kikeverjük, és addig főzzük amíg a lábos aljáról kezd elválni. Langyosra hűtjük, vaníliával, citromhéjjal ízesítjük. 10 dkg cukrot megpirítunk, hozzáadjuk a 10 dkg darált […] Tovább

Grillázsszelet

Grillázsszelet Hozzávalók 10 szelethez: 1 csomag ostyalap 4 tojás 6 dkg cukor 10 dkg liszt 2 dkg kakaópor A grillázskrémhez: 30 dkg cukor 20 dkg darált dió 25 dkg margarin 10 dkg porcukor ízlés szerint rum Elkészítése: Készítsünk a tojásból, a lisztből, a kakaóból és a cukorból klasszikus módon kakaós piskótát. Öntsük papírral fedett tepsibe, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!