Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Mogyorós waffel

Mogyorós waffel HOZZÁVALÓK: 20 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor 1 cs vaníliás cukor 3 tojás 1 csipet só 7,5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 tk sütőpor 15 dkg frissen darált mogyoró (nem földi) Elkészítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sót és […] Tovább

Marcipan waffel, liszttel

Marcipan waffel, liszttel HOZZÁVALÓK:          20 dkg nyers marcipán          3 dl tej          20 dkg liszt          1 csipet só          2 tojás          5 dkg cukor          5 dkg szeletelt mandula a sütéshez          olaj ELKÉSZÍTÉSE: A marcipánt kis darabokra vágjuk és a tejben elkeverjük amíg fel nem oldódik. A lisztet, a tojásokat, […] Tovább

Marcipan waffel

Marcipan waffel HOZZÁVALÓK:          20 dkg nyers marcipán          3 dl tej          2 tojás          1 csipet só          5 dkg cukor          5 dkg szeletelt mandula a forma kikenéséhez          olaj vagy vaj. Elkészítése: A marcipánt kis darabokra vágjuk, és elkeverjük a tejbe, amíg teljesen fel nem oldódik. Ha van botmixered, akkor gyorsabban […] Tovább

Mogyorós waffel, goffri

Mogyorós waffel, goffri Hozzávalók: 20 dkg vaj vagy margarin 10 dkg cukor 1 zacskó vaníliás cukor 3 tojás 1 csipet só 7,5 dkg liszt 5 dkg étkezési keményítő 1 teáskanál sütőpor 15 dkg frissen darált mogyoró ELKÉSZÍTÉSE: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a  tojásokat, a sót és simára […] Tovább

Marcipán waffel, goffri

Marcipán waffel, goffri Hozzávalók:          20 dkg nyers marcipán          3 dl tej          20 dkg liszt          1 csipet só          2 tojás          5 dkg cukor          5 dkg szeletelt mandula a sütéshez          olaj ELKÉSZÍTÉSE: A marcipánt kis darabokra vágjuk és a tejben elkeverjük amíg fel nem oldódik. A lisztet, a tojásokat, […] Tovább

Tejszines goffri

Tejszines goffri HOZZÁVALÓK:          50 dkg liszt          4 tojás          15 dkg olvasztott vaj          2,5 dl tejszín          10 dkg cukor          só ELKÉSZÍTÉSE: 2.5 dl vízzel elkeverjük a hozzávalókat, a tojásfehérjét külön habba verve adjuk hozzá. 1 órán át állni hagyjuk. A goffrisütőt előmelegítjük, beolajozzuk, ráöntjük a tésztát és készre sütjük.   Tovább

Goffri csoki pudinggal

Goffri csoki pudinggal Ajánlom még csoki pudinggal megtöltve, eperrel díszítve és porcukorral meghintve! Is… Hozzávalók:          40 dkg liszt;          15 dkg cukor;          1 db sütőpor;          2 csomag vaníliás cukor,          1.5 liter tej;          1 egész kockamargarin;          3 db tojás Elkészítése: Egy lábasban (amely alkalmas arra, hogy habverővel dolgozzunk benne) a […] Tovább

Könnyű goffri

Könnyű goffri HOZZÁVALÓK: 5 dl tej 12,5 dkg vaj 2 dkg élesztő 25 dkg liszt másfél evőkanál olaj 5 tojás porcukor vagy cukorszirup ELKÉSZÍTÉSE: 1 dl tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd apránként belekeverjük a lisztet. A maradék langyos tejben megolvasztjuk a kis darabokra vágott vajat. Folyamatosan verve hozzáadjuk az olajat, majd a tojássárgákat is beledolgozzuk. […] Tovább

Fahéjas goffri

Fahéjas goffri Hozzávalók:          50 dkg liszt          1 sütőpor          12 dkg cukor          só          20 dkg olvasztott vaj          4 tojás          fahéj Elkészítése: 2.5 dl vízzel elkeverjük a hozzávalókat, a tojásfehérjét külön habba verve adjuk hozzá. 1 órán át állni hagyjuk. A goffrisütőt előmelegítjük, beolajozzuk, ráöntjük a tésztát és készre sütjük. Tovább

Goffri (élesztős)

Goffri (élesztős) HOZZÁVALÓK:          50 dkg liszt          4 tojás          25 dkg margarin          só          1 dl tej          2 dkg élesztő          vaníliás cukor          citromhéj ELKÉSZÍTÉSE: Fél dl langyos tejben elkeverjük az élesztőt, és a hozzávalókat meg annyi tejet keverünk bele, hogy sűrű legyen. 1 órán át állni hagyjuk. A goffrisütőt […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!