Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Millefeuille

Millefeuille Hozzávalók: vajas tészta (készen is kapható, de receptje alább) A krémhez: 5 tojás 8 dkg liszt 0,5 l tej 16 dkg kristálycukor 1 rúd vanília 1 csipet só néhány szem eper Elkészítés: A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a liszttel és a cukor felével habosra keverjük. A tejet a vaníliarúddal együtt felforraljuk, a felét a tojássárgájához […] Tovább

Relish provanszi módra

Relish provanszi módra Hozzávalók: 10 dkg piros paprika (nagy darab) 10 dkg zöld paprika (nagy darab) 10 dkg sárga paprika (nagy darab) 30 dkg paradicsom 20 dkg padlizsán 20 dkg cukkíni (mindet előkészítve mérjük le) 3 gerezd fokhagyma 1 evőkanál paradicsompüré 2,5 dl (1/4 l) fehérbor ½ fehérborecet ½ tasak (25 dkg) zselírozócukor speciál (2:1) […] Tovább

Béarni libaleves

Béarni libaleves Hozzávalók: 2 db libacomb, só, 2 l víz, 4 nagy sárgarépa, 1 zeller, 4 db közepes burgonya, 1 kis fej fehér káposzta, 2 db póréhagyma, 1 nagy hagyma, frissen őrölt fekete bors, 4 szelet pirított kenyér, 4 evőkanál frissen reszelt ementáli sajt, 5 deka vaj. Elkészítése: A libacombokat megmossuk, és sós vízben másfél […] Tovább

Francia hagymaleves 3 Ch

Francia hagymaleves Hozzávalók: 15 dkg vaj 1 ek cukor 3 fej vöröshagyma 1 db póréhagyma 1 csipet étkezési só 1 csipet kakukkfű 1 csipet őrölt fehérbors 2 db húsleveskocka 20 dkg gorgonzola kéksajt 1 dl Tolnai Chardonnay, száraz, fehérbor a tálaláshoz 40 dkg szeletelt kenyér Mátrai Cserszegi Fűszeres, félszáraz, fehérbor Elkészítése: A vajat pezsdülésig forrósítjuk, […] Tovább

Francia hagymaleves 2

Francia hagymaleves Az örökké visszatérő hagymaleves ismét másképp. Ezúttal borókabogyót is tettünk a franciák hajdani “szegényember ételébe”. Hozzávalók: 40 dkg vöröshagyma 5 dkg vaj 2 dl száraz fehérbor 10 dkg reszelt sajt 2 db erőleves kocka 8 szelet bagett só fehér őrölt bors Elkészítése: A húsleveskockát egy liter forró vízben feloldjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, vékony […] Tovább

Francia hagymaleves 1

Francia hagymaleves Hozzávalók: 2 evőkanál olaj fél kg vöröshagyma só 1 ½ l víz 1 húsleveskocka 1 pohár száraz fehérbor kevés őrölt fehér bors csipetnyi cayenne bors 2 csomó újhagyma vaj ropogósra sütött zsúrkenyérszeletek 10 dkg reszelt sajt Elkészítése: Két evőkanál olajon, fedő alatt megfonnyasztunk egy fél kg apró kockákra vágott vöröshagymát, fel-engedjük annyi vízzel, […] Tovább

Francia hagymakrémleves

Francia hagymakrémleves Hozzávalók: 4 fej vöröshagyma másfél dl száraz fehérbor 4 dkg vaj 2 evőkanál liszt 2 szelet fehér kenyér 4 evőkanál reszelt sajt törött fehér bors, só Elkészítése: A megtisztított vöröshagymát apró kockákra vágom. Leveses fazékba rakom a vajat és megmelegítem. Rászórom a hagymát, és kevergetve üvegesre pirítom. Ráhintem a lisztet, és kis lángon […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!