Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hideg fokhagymás uborkaleves

Hideg fokhagymás uborkaleves HOZZÁVALÓK: uborka 1 joghurt só kis delikát fokhagymakrém ELKÉSZÍTÉSE: Uborkát megpucolom, turmixba teszem, 1 joghurtot, sót, kis delikátot, fokhagymakrémet teszek hozzá, összeturmixolom, 1 órára hidegre teszem Tovább

Fokhagymás joghurtleves

Fokhagymás joghurtleves Hidegen kevert finomságunk igazán alkalmas arra, hogy csillapítsa a nyári forróság hevét. Hozzávalók: 8 dl natúr joghurt 1 csomag friss kapor 1 csomag snidling 2 dkg fokhagyma 15 dkg kígyóuborka só őrölt fehér bors Elkészítése: Az uborkát megmossuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, vagy apró kockára daraboljuk. A kaprot és a metélőhagymát finomra vágjuk, […] Tovább

Fokhagyma-krémleves Ch

Fokhagyma-krémleves A fokhagyma allicin-tartalmának köszönhetően kitűnő vírus-, baktérium- és gombaölő. Merészebbek 3-4 óránként 1 gerezdet is elropogtathatnak. Kreatívabbak kitűnő forró fokhagyma-krémlevest is készíthetnek, amivel az ebédet is megoldhatják. Elkészítési idő: 25 perc. Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál vaj 12 gerezd zúzott fokhagyma 1 fej vöröshagyma 5 dl zöldségalaplé vagy víz 1,5 dl zab vagy rizstejszín […] Tovább

Kéksajtos fokhagyma-krémleves Ch

Kéksajtos fokhagyma-krémleves Hozzávalók: 5 dkg vaj 5 dkg búzafinomliszt 1 gerezd fokhagyma ízlés szerint étkezési só ízlés szerint őrölt fehérbors 3 dl főzőtejszín 20 dkg gorgonzola kéksajt tálaláshoz Szekszárdi Kékfrankos, száraz, minőségi vörösbor Elkészítése: Egy lábosban vajat hevítünk, hozzáadjuk a lisztet, majd világos rántást készítünk. A fokhagymát összezúzzuk, hozzáadjuk, és elkeverjük 1 liter hideg vízzel. […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!