Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyors fánk eperpürével

Gyors fánk eperpürével Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró 25 dkg liszt 2 tojás 10 dkg porcukor 2 cl rum késhegynyi szódabikarbóna reszelt citromhéj csipetnyi só a kisütéshez olaj a szóráshoz fahéjas porcukor az eperpüréhez: 30 dkg eper, vagy mélyhűtött vegyes piros bogyós gyümölcs 1 dl tejszín 4 dkg porcukor Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük […] Tovább

Epres Eckler fánk

Epres Eckler fánk Hozzávalók 12-15 darabhoz: 40 dkg eper 1 dl víz 10 dkg vaj 1 csipet só 1 evőkanál cukor 10 dkg liszt 3-4 egész tojás 3 dl tejszín 5 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítése: A vizet, vajat, sót egy lábosba tesszük, felforraljuk, a liszttel addig főzzük, míg a fazék faláról le nem […] Tovább

Debreceni kolbászos fánk

Debreceni kolbászos fánk Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász. Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben áztatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk. Beledagasztjuk az olajat, és […] Tovább

Csörögefánk

Csörögefánk Hozzávalók: 30 dkg rétesliszt, 6 tojás sárgája, 1 kávéskanál porcukor, csipet só, egy kevés tejföl (kb. két evőkanál), 1 evőkanál rum (vagy 1 3/4 doboz rumaroma), 1 csomag vaníliás cukor, olaj a sütéshez Elkészítése: Egy tálban a hozzávalókból rugalmas, rétestészta keménységű (tehát inkább lágy) tésztát gyúrunk. Ha jól kidolgoztuk, két cipóra osztjuk, és letakarva […] Tovább

Csőrege (csöröge) fánk 1914

Csőrege (csöröge) fánk Hozzávalók: 6 dl liszt 6 tojássárgája kevés só kevés cukor bor forró zsír cukor Elkészítése: 6 dl liszthez veszünk 6 tojássárgáját, kevés sót, cukrot és borral kemény tésztává gyúrjuk, kinyújtjuk, kártya nagysága darabokra vágjuk a derelyevágóval és azzal egy pár bevágást teszünk a tésztába, összefonjuk, forró zsírban kisütjük és lecukrozva asztalra adjuk. […] Tovább

Csokis fánk

Csokis fánk Hozzávalók: 12 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, só, 1,5 dl víz, 4 tojás. a mártáshoz: 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 kiskanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, 10 dkg csokoládé, 2,5 dl tej Elkészítése: A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, […] Tovább

Fánkcsibék málnahabbal

Fánkcsibék málnahabbal HOZZÁVALÓK 12 darabhoz: 10 dkg vaj, csipetnyi só, 25 dkg liszt, 5-6 tojás, 1 doboz mirelit málna, 15 g (5 lap) színtelen zselatin, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál citromlé, 5 dl tejszín, 2 zacskó vaníliás cukor, 24 mandulahasáb, a tetejére 3 evőkanál porcukor, sütőpapír, fogvájó. ELKÉSZÍTÉSE: 1/4 l vizet a vajjal és a […] Tovább

Fánk búzacsírából

Fánk búzacsírából Hozzávalók: 50 g mazsola 4 evőkanál grappa (olasz pálinka) 0,5 l erősen fűszerezett zöldség-alaplé 70 g búzacsíra-őrlemény 240 g félzsíros túró 2 tojás 80 g darált mogyoró 4 evőkanál teljes kiőrlésű (Graham) liszt 6 evőkanál olaj 2 evőkanál vaj Előkészítés: 15 perc     Főzés: 27 perc Endivia vagy fejes salátával ezek a fánkok ízletes […] Tovább

Aszalt barackos farsangi fánk

Aszalt barackos farsangi fánk Hozzávalók: 10 dkg cukrozott citromhéj, 15 dkg aszalt barack (vagy bármilyen aszalt gyümölcs), 1 dl rum, 1,25 dl tej, 1 evőkanál cukor, 1 csipet só, 2 dkg élesztő, 25 dkg liszt, 3 tojás sárgája, 7 dkg margarin/vaj, 8 dkg hámozott mandula, vaníliás cukor a szóráshoz Elkészítése: A cukrozott citromhéjat és az […] Tovább

Csehpimasz 1914

Csehpimasz Hozzávalók: 28 dkg liszt 3-4 tojás 1 dkg élesztő tej kis cukor 3 tojás kis só kevés cukor a kovász a szükséges tej befőtt Elkészítése: 28 dkg liszthez veszünk 3-4 tojást, 1 dkg élesztőt, melyet tejben egy kis cukorral feloldunk, és kissé kelni hagyjuk. Ha megkelt a 3 tojássárgáját, kis sót, cukrot, a kovászt, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!