Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Túrófánk

Túrófánk Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró 2 db tojás 2 evőkanál cukor fél tasak vaníliás cukor 10 dkg liszt 1 mokkáskanál sütőpor olaj só. Elkészítése: A túrót villával összetörjük, majd a felvert tojásokat hozzákeverjük. Cukorral, vaníliás cukorral és csipet sóval ízesítjük. A lisztben elkeverjük a sütőport, majd a tojásos túróval összedolgozzuk. Felhevített olajba evőkanállal adagoljuk a […] Tovább

Töltött fánkok 1914

Töltött fánkok Hozzávalók: ¼ liter tej 8 dkg vaj 14 dkg liszt 2 egész tojás és 3 tojássárgája kevés só 2 evőkanál cukor kevés citromhéja zsír liszt vaníliakrém * 3 tojás 12 dkg törött cukor Elkészítése: ¼ liter tej, 8 dkg vaj egy lábosban a tűzhelyen fel lesz forralva és azután folytonos keverés mellett 14 […] Tovább

Szegedi fánk

Szegedi fánk Hozzávalók: 1 kg liszt 1 kg, 5 dkg élesztő, 1 késhegynyi só, 2 dl tej, 15 dkg vaj, 8 db tojássárgája, 4 dkg porcukor, 2 dl tej. Elkészítése: Meleg helyen állott egy kg lisztnek 1/3-át deszkára tesszük. Azután 5 dkg élesztővel, pici sóval, langyos tejjel kissé gyöngébbre verjük, mint a rétes tésztát. Ha […] Tovább

Sütőtökös-mazsolás fánk

Sütőtökös-mazsolás fánk Hozzávalók: 20 dkg meghámozott, kimagozott sütőtök húsa 25 + 5 dkg liszt 5 dkg olvasztott vaj 1 tojás 2 evőkanál mazsola 1 evőkanál akácméz 1 teáskanál szódabikarbóna 5 evőkanál tej 1 késhegynyi szerecsendió 4 késhegynyi só Elkészítése: A sütőtök húsát kockákra vágjuk, és kevés vízben, lefedve puhára főzzük, leszűrjük, pürésítjük, visszatesszük a lábosba, […] Tovább

Sütőben sült fánk

Sütőben sült fánk Hozzávalók: ¾ bögre langyos tej 1 és ¼ teáskanál élesztő 1 evőkanál lágy vaj 1/3 bögre cukor 1 tojás, lágyan felverve 2 és fél bögre liszt fél teáskanál őrölt szerecsendió csipetnyi só a tetejére: fél bögre tej ¾ bögre kristálycukor másfél evőkanál őrölt fahéj Elkészítése: A tejet meglangyosítom, és elfelezem. Az egyik […] Tovább

Sörtésztás fánk

Sörtésztás fánk Hozzávalók kb. 20 darabhoz: 1 dl tej 2,5 dkg vaj 2 dkg élesztő 20 dkg liszt 1 tojás 1 teáskanál cukor fél teáskanál só 1 dl világos sör a sütéshez bőven olaj a szóráshoz porcukor. Előkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a vajat megolvasztjuk, a tejet nagy tálba öntjük, rámorzsoljuk az élesztőt, rászitáljuk a lisztet, […] Tovább

Sonkás fánk

Sonkás fánk Hozzávalók: 3 tojás 7 dkg vaj vagy margarin 1,5 dl víz 15 dkg liszt 15 dkg bármilyen kicsontozott füstölt hús 1 mokkáskanál sütőpor 1 mokkáskanál törött bors 1 mokkáskanál pástétom-fűszer ízlés szerint só olaj a sütéshez Elkészítése: Lábosba öntünk másfél dl vizet, megsózzuk és felforraljuk. Beletesszük a vajat, majd ha felolvadt, beleszórjuk a […] Tovább

Somogyi vánkosfánk

Somogyi vánkosfánk Hozzávalók: minden tojáshoz 3 kanál tejföl kevés cukor só liszt zsír cukor Elkészítése: Minden tojáshoz 3 kanál tejföl, kevés cukor, só és annyi liszt szükséges, amennyit felvesz úgy, hogy jó rétestészta állagú legyen. A tésztát jó vékonyra kell sodorni, megkenni olvasztott zsírral és összehajtani, mint a hájas tésztát. A sodrást és a kenést […] Tovább

Somogyi forgácsfánk 2.

Somogyi forgácsfánk Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 2 tojás, 2 kanál cukor, kevés só. Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk, vékonyra kisodorjuk, csipkésre kivágjuk, és forró zsírban kisütjük.   Tovább

Somogyi forgácsfánk 1.

Somogyi forgácsfánk Hozzávalók: 60 dkg liszt, 3 tojás, kevés cukor, sütőpor, kevés tej. Elkészítése: A tésztát gyengére kell összegyúrni és vékonyra, mint a levestésztát kisodorni. Derelyevágóval szalagokra vágjuk, kötést készítünk rá, és forró zsírban vagy olajban kisütjük.   Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!