Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Tarkedli 1

Tarkedli 1 Hozzávalók: 30-35 dkg liszt 2 egész tojás késhegynyi só 1 evőkanál cukor 4 dl tej 2 dkg élesztő Elkészítése: A hozzávalókat jól kidolgozzuk, és fél órát kelesztjük, majd tarkedli-sütőben világos pirosra kisütjük, vagy teflonserpenyőben kanalanként óvatosan, de ekkor vigyázzunk, ne tegyünk sokat a forró olajba, mert vastag lesz. Vaníliás porcukorral tálaljuk, de baracklekvárral […] Tovább

Pampucka matyó

Pampucka farsangi fánk Hozzávalók: fél kg liszt öt-hat tojás két dkg élesztő édes-langyos tej csipet só kevés porcukor két-három evőkanálnyi olvasztott vaj liszt olaj porcukor baracklekvár Elkészítése: Fél kg langyos helyen tartott liszthez öt-hat tojás sárgáját adjuk. Két dkg élesztőt édes-langyos tejben felfuttatunk, csipet sót, kevés porcukrot adunk a lisztbe. Az egészet fakanállal dolgozzuk ki, […] Tovább

Mogyoró fánkocskák 1914

Mogyoró fánkocskák Hozzávalók: 6 tojásfehérje 15 dkg cukor 8 dkg pörkölt, darált mogyoró 5 dkg liszt porcukor vaníliakrém* narancs, vagy csokoládémáz pörkölt mogyoró Elkészítése: 6 tojásfehérjéből sűrű habot verünk, 15 dkg cukrot, 8 dkg pörkölt, darált mogyorót és 5 dkg lisztet keverünk hozzá. A mogyorót a liszttel előbb összekeverjük, és úgy szórjuk könnyedén a habhoz. […] Tovább

Marokkói fánk

Marokkói fánk HOZZÁVALÓK: 2 kiskanál szárított élesztő 125 ml langyos víz egy kiskanál cukor 310 g liszt egy csipet só további 125 ml langyos víz annyi liszt, hogy kb. palacsintatészta-sűrűségű legyen olaj barna és kristálycukor ELKÉSZÍTÉSE: Két kiskanál szárított élesztőt összekevertem 125 ml langyos vízzel, egy kiskanál cukorral és meleg helyen megfuttattam. 310 g lisztet, […] Tovább

Kitolófánk

Kitolófánk Hozzávalók: 2,5 dl tej 25 dkg liszt 15 dkg vaj 10 tojássárgája 6 tojásfehérje olaj só 1 evőkanál porcukor vaníliapor. Elkészítése: A tejet folytonos keverés közben sűrű péppé főzzük a liszttel és a vajjal. Levesszük a tűzről, megsózzuk, és ha kissé kihűlt, de még jó meleg, a tojások sárgáját keverjük bele, végül a hat […] Tovább

Kitolófánk 1914

Tolófánk tészta Hozzávalók: ½ liter tej ½ liter lisz 2 tojás és 3-4 tojásssárgája kevés só kevés cukor zsír csokoládé cukor Elkészítése: Fél liter tejet forralunk, és ehhez lassan belekeverünk fél liter lisztet, vigyázva, hogy csomós ne legyen. Ha a tészta elválik már a lábostól elvesszük és kihűlni hagyjuk. Két egész tojást és 3-4 sárgáját […] Tovább

Kitolófánk matyó

Kitolófánk Hozzávalók: 5 dl-s pohár liszt 5 dl tej csipet só kevés cukor 6 tojás olaj vaníliás cukor valamilyen lekvár Elkészítése: Öt dl-s pohár lisztet elkeverünk öt dl tejjel, csipet sót és kevés cukrot teszünk bele. Tűzön addig keverjük, míg szép sima, tészta lesz belőle, és az edényről, kanálról szépen leválik. Mikor kihűlt, belevegyítjük sorban […] Tovább

Huszár fánkocskák 1914

Huszár fánkocskák Hozzávalók: 4 dkg vaj 3 tojás 15 dkg cukor kevés reszelt citromhéj 20 dkg liszt mandula meggybefőtt, vagy más cukorgyümölcs Elkészítése: 4 dkg vajat habosra keverünk, és egymásután hozzáadunk 3 tojássárgáját, 15 dkg cukrot, kevés reszelt citromhéjat. 20 dkg lisztet keverünk azután hozzá, és ha a tészta már jól összeáll, kis gömböket formálunk […] Tovább

Túrós fánk

Túrós fánk Nincsen farsang fánk nélkül, legyen csöröge, herőce, vagy nevezzék akár pampuskának. Hozzávalók: 25 dkg liszt, 25 dkg túró, fél csomag sütőpor, 3 db tojás, 1 pohár tejföl, 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A hozzávalókat összekeverjük, aki szereti egy kis reszelt citromhéjat is tehet bele. 1 órára betesszük a hűtőbe, majd vizes evőkanállal kiszedve […] Tovább

Gyors túrós fánk

Túrós fánk, gyors HOZZÁVALÓK: 20 dkg liszt 25 dkg túró 1 pohár (2 dl) tejföl 1 db tojás 5 csomag vaníliás cukor 1 tk szódabikarbóna a sütéshez olaj a tálaláshoz porcukor (barack) lekvár ELKÉSZÍTÉSE: A hozzávalókat összekeverjük, és ha a tészta megfelelően sima, akkor egy órára (hűvös helyre) pihenni tesszük. Diónyi nagyságúra szaggatjuk, és forró […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!