Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Fahéjas fánk 1914

Fahéjas fánk Hozzávalók: ½ font (22,68 dkg) liszt 14 dkg vaj 1 egész tojás, és 3 tojássárgája kis só kevés cukor tej 2 dkg élesztő forró zsír fahéjas cukor Elkészítése: Finom élesztős tésztát készítünk fél font liszt, 14 dkg vaj, 1 egész tojás, 3 sárgája, kis só, kevés cukor és 2 dkg tejben feloldott élesztőből. […] Tovább

Fahéjas goffri

Fahéjas goffri Hozzávalók:          50 dkg liszt          1 sütőpor          12 dkg cukor          só          20 dkg olvasztott vaj          4 tojás          fahéj Elkészítése: 2.5 dl vízzel elkeverjük a hozzávalókat, a tojásfehérjét külön habba verve adjuk hozzá. 1 órán át állni hagyjuk. A goffrisütőt előmelegítjük, beolajozzuk, ráöntjük a tésztát és készre sütjük. Tovább

Almás-fahéjas tejberizs

Almás-fahéjas tejberizs Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg rizs 6 dl tej 5 evőkanál cukor 1 tasak vaníliás cukor 3 evőkanál kókuszreszelék 1 alma 1 teáskanál őrölt fahéj Előkészítés: A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, és háromszoros mennyiségű tejben a cukorral és a vaníliás cukorral puhára főzzük. Kissé hűlni hagyjuk. Elkészítése: A kókuszreszeléket zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy […] Tovább

Fahéjas egres fagyi

Fahéjas egres fagyi HOZZÁVALÓK: 3 dl tej 2 dl tejszín 30 dkg egres 20 dkg porcukor 1 púpozott mk őrölt fahéj csipet só ELKÉSZÍTÉSE: Az egrest megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe dobjuk. Az újraforrástól 3 percig főzzük, leszűrjük, turmixgépben 1-2 EK főzőlevél leturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk. A gyümölcs velőt vissza a turmixba, a cukorral, sóval, fahéjjal, […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!