Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Két könnyú epertorta

Eper-mousse-torta HOZZÁVALÓK: A tésztához:  3 tojás  3 ek kristálycukor  3 ek liszt  1 tk sütőpor Az eper mousse-hoz  50 dkg eper  25 dkg mascarpone  3 dl habtejszín  12 dkg cukor  2 cs. lapzselatin (12 lap) ELKÉSZÍTÉSE: A piskótához a három tojást és a 3 ek. cukrot […] Tovább

Eper smoothie

Eper smoothie Hozzávalók: víz 1 csomag epres zselépor 1,5 bögre joghurt 2 bögre eper Elkészítése: Forralj vizet, majd adj hozzá 1 csomag epres zseléport. Keverj hozzá 1,5l bögre joghurtot és 2 bögre apróra vágott friss epret. Öntsd formákba, szúrj beléjük pálcikát, tedd a fagyasztóba és várd, hogy megkeményedjen. canadian family – László Luca Gerda   Tovább

Eper parfé (3) tésztában

Eper parfé tésztában Hozzávaló 4 személyre: 40 dkg friss vagy fagyasztott eper 20 dkg mirelit vajastészta 15 dkg tejszínhab 0,5 dl eperlikőr porcukor Elkészítése: Az alaposan megmosott friss vagy mirelit epret turmixgéppel összetörjük, eperlikőrrel ízesítjük és elkeverjük a tejszínhabbal. A mélyhűtött vajastésztát hagyjuk kiengedni, majd kinyújtjuk, kibélelünk vele egy őzgerincformát, és előmelegített, forró sütőben megsütjük. […] Tovább

Eper parfé 2

Eper parfé Hozzávalók: 4 dl tejszín 25 dkg eper fél citrom leve és reszelt héja 15 dkg porcukor 0,5 dl Sherry brandy csipetnyi só Elkészítése: A epret turmixoljuk, majd szitán átnyomjuk. A gyümölcsvelőt, visszaöntve a turmixba, összekeverjük a frissen reszelt citromhéjjal, a citromlével, a porcukorral, a likőrrel és a sóval. A tejszínből kemény habot verünk, […] Tovább

Eper parfé 1

Eper parfé Hozzávalók: 40 dkg eper 13-14 dkg porcukor 4 dl tejszín fél citrom leve csipetnyi só Elkészítése: A tejszínből kemény habot verünk. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és néhány szép, nagy szemet félreteszünk. A többit turmixgép poharába téve összetörjük, majd szitán átnyomjuk, hogy apró magvai ne tehessék élvezhetetlenné a parfét. A félretett eperszemeket egészen apróra […] Tovább

Epres jégkása

Epres jégkása Hozzávalók: ½ kg friss eper kristálycukor mentalevél díszítésre Elkészítése: Pofonegyszerűen elkészíthető, mégis különleges és mutatós nyári frissítő. Nyomkodjuk szét az epret villával, és ízesítsük tetszés szerint cukorral. Egy tetszőleges formát béleljünk ki folpakkal, töltsük meg az epres kásával, majd tegyük fagyasztóba. Tálaláskor a kását vágjuk szeletekre, és díszítsük mentalevéllel, esetleg tejszínhabbal. Fagyasztási idő:4-6 […] Tovább

Epres Eckler fánk

Epres Eckler fánk Hozzávalók 12-15 darabhoz: 40 dkg eper 1 dl víz 10 dkg vaj 1 csipet só 1 evőkanál cukor 10 dkg liszt 3-4 egész tojás 3 dl tejszín 5 dkg porcukor fél rúd vanília Elkészítése: A vizet, vajat, sót egy lábosba tesszük, felforraljuk, a liszttel addig főzzük, míg a fazék faláról le nem […] Tovább

DIA EPER DZSEM

dkg DIA EPER DZSEM g Ch/100g g Ch Elkészítése: 12,23 122,3 dkg Eper (tisztítva, csumázva) 7 85,61 Az alaposan megmosott, lecsumázott (csak ép) epreket negyedelem, majd bot turmixszal durván pépesítem. Az epret, az édesítőt és a dzsemfixet állandó ke- verés mellett felforalom folyamatos keverés és zubogtatás mellett 3 percig forralom. Az előkészített üvegeket azonnal peremig […] Tovább

DIA TEJFÖLÖS EPER

dkg DIA TEJFÖLÖS EPER g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg eper 6,84 6,84 Az epret alaposan mossuk meg, csumázzuk és daraboljuk. A nagyobbakat 4-8 felé a kisebbeket kétfelé. Az összetevőket akaposan, de óvatosan keverjük össze, és tegyük a hűtőbe, lehetőleg 24 órára. 0,60 6 dkg tejföl 2,17 1,30 0,00 3 db Sweettab tabletta […] Tovább

Eper dzsem

dkg DIA EPER DZSEM g Ch/100g g Ch Elkészítése: 12,23 122,3 dkg Eper (tisztítva, csumázva) 7 85,61 Az alaposan megmosott, lecsumázott (csak ép) epreket negyedelem, majd bot turmixszal durván pépesítem. Az epret, az édesítőt és a dzsemfixet állandó ke- verés mellett felforalom folyamatos keverés és zubogtatás mellett 3 percig for-ralom. Az előkészített üvegeket azonnal peremig […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!