Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Spenóttal töltött pulykamell

Spenóttal töltött pulykamell Hozzávalók: 1 egész pulykamell 1 cs fagyasztott paralypüré 1 nagy darab mozzarella sajt 4 gerezd fokhagyma só őrölt bors olaj Elkészítése : A megmosott pulykamellet úgy vágjuk be, hogy egy nagy húsfelületet kapjunk. Ezt megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk és szétterítjük rajta a kiolvasztott spenótot. A mozzarellát lereszeljük, a fokhagymát áttörjük, és a […] Tovább

Sajtos-fűszeres pulykaszeletek

Sajtos-fűszeres pulykaszeletek Hozzávalók: 4 szelet pulykamell 1 ek koriander 1 ek kakukkfű 1 ek oregánó 1 ek rozmaring 3 ek olaj 10 dkg kecskesajt 2 ek tej 2 gerezd fokhagyma őrölt pirospaprika só bors a hús áztatásához tej fokhagyma Elkészítése: A vastag pulykaszeleteket legalább 2 órára fokhagymás tejbe áztatjuk. Az összes fűszerből fél teáskanálnyit az […] Tovább

Illatos-omlós pulykaszelet vegyes zöldkörettel Ch

Illatos-omlós pulykaszelet Hozzávalók 4 személyre: 1 csokor petrezselyem 2 citrom 3 tojás 4 vékony szelet pulykamell 2 evőkanál olívaolaj 5 dkg margarin 5 evőkanál tyúkhús-alaplé só, feketebors Elkészítése: Egy kis edénykébe facsarjuk ki az egyik citrom levét, a másikat pedig szeleteljük vékonyra, amit majd a díszítéshez használunk fel. 2-3 szál petrezselymet tegyünk félre ugyancsak a […] Tovább

Ormánsági töltött káposzta

Ormánsági töltött káposzta Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt, főtt tarja, 2 dkg zsír, 15 dkg rizs, 1 dkg só, 15 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vöröshagyma, 20 dkg sertésmáj, 1 dkg fokhagyma, 2 dkg só, 0,2 dkg törött bors, 0,2 dkg majoránna, 1 dkg paprika, 3 tojás, 1 kg savanyúkáposzta-levél, 2 kg savanyú […] Tovább

Székely káposzta

Székely káposzta Hozzávalók 70 dkg sertéscomb vagy -lapocka, 1 közepes vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, fél evőkanál pirospaprika, só fél mokkáskanál őrölt bors , fél mokkáskanál majoránna, 2 gerezd fokhagyma, 1 zöldpaprika 1 paradicsom , (télen 2 evőkanál lecsó), 80 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál finomliszt Elkészítése A húst megtisztítjuk, és 1×1 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!