Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Masa egres szósza

Masa egres szósza Hozzávalók: 1/2 kg egres 5 ek cukor só szegfűszeg őrölt fahéj (csínján bánjunk vele) habarás 2 dl tejföl 2 db tojás 2 ek liszt Elkészítése: A teljesen megmosott, tisztított, leszárazott, lecsumázott egrest annyi sós, fűszeres, cukros vízben, hogy ellepje addig főzzük, míg meg nem puhul, be nem repedezik. Ha megfőtt, behabarjuk Gyuri […] Tovább

Egrespüré

Egrespüré HOZZÁVALÓK: 1 kg egres 20-25 dkg cukor egy darabka citromhéj 2 dl tejszín ELKÉSZÍTÉSE: Egy kg egres két végét kisollóval lecsípjük, az egres szemeket nagyon kevés vízzel, takaréklángon feltesszük főni. Az egres érettségétől függően 20-25 dkg cukrot adunk hozzá, egy darabka citromhéjjal ízesítjük. Fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az egres szét nem […] Tovább

Fahéjas egres fagyi

Fahéjas egres fagyi HOZZÁVALÓK: 3 dl tej 2 dl tejszín 30 dkg egres 20 dkg porcukor 1 púpozott mk őrölt fahéj csipet só ELKÉSZÍTÉSE: Az egrest megtisztítjuk, majd forrásban levő vízbe dobjuk. Az újraforrástól 3 percig főzzük, leszűrjük, turmixgépben 1-2 EK főzőlevél leturmixoljuk, szitán átpasszírozzuk. A gyümölcs velőt vissza a turmixba, a cukorral, sóval, fahéjjal, […] Tovább

Cukorba főtt egres 1914

Cukorba főtt egres – egresbefőtt Hozzávalók: szép, nagyfajta zöld egresek citrom 1 kg egreshez, 1 kg cukor Elkészítése: Szép, nagyfajta zöld egresnek virágos végét kissé levágjuk, alumínium toll alsóvégével az összes magokat szépen kikaparva citromos vízbe tesszük, megmossuk, és szitára rakjuk. Rézüstben kevés vizet forralunk, beletesszük az egrest és néhányszor elkeverve benne leszűrjük, hideg vízbe […] Tovább

Egres (köszméte)

Egres (köszméte) Hozzávalók: éretlen, zöld egres (köszméte) Elkészítése: Éretlen, zöld egrest, (köszmétét) megtisztogatunk, a fent leírt módon az üvegeket megtöltjük és új légmentesen záró parafa-dugóval bedugaszoljuk, hólyaggal erősen lekötjük és feltesszük főni, mint a közönséges (dunst) befőtteket. ¼ óráig igen lassan főni hagyjuk, a tűzről levéve, ugyanabban a vízben hagyjuk kihűlni. Ezután az üvegek külsejét […] Tovább

Segesvári egresleves

Segesvári egresleves E recept – mint sok más társa – szintén a múlt századi főzési szokásokat őrizte meg számunkra. Hozzávalók: 1 kg marhahús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes fej hagyma, 3-4 csésze egres, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, só, cukor Elkészítése: A marhahúst és a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!