Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gyümölcssaláta - görögdinnyében

Gyümölcssaláta – görögdinnyében A görögdinnye nyári-koraőszi gyümölcs. A receptet úgy kezdjük: Vegyél egy görögdinnyét! (Gyerekkorunkban, amikor a nagymamánál nyaraltunk ez a lehetőség fel sem vetődött: sem a vásárlás, mint beszerzési lehetőség, sem a gyümölcssaláta.) Milyen a jó görögdinnye? Először is nagy (5-10 kg). A fridzsider-dinnye (2-3 kg) is lehet jó, de ennek a legfontosabb tulajdonsága […] Tovább

Görögdinnye-margarita fagylalt

Görögdinnye-margarita fagylalt Hozzávalók: 2 uncia (kb. 60 ml) tequila 2 bögrényi mag nélküli görögdinnye 1-2 evőkanál cukor Elkészítése: Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb. 60 ml) tequilát, 2 bögrényi mag nélküli görögdinnyét, és 1-2 evőkanál cukrot. Keverd addig a mixerrel, amíg lágy, krémes állaga nem lesz, majd töltsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és […] Tovább

Görögdinnye mézzel, joghurttal

Görögdinnye mézzel, joghurttal HOZZÁVALÓK: 4 evőkanál natúr (zöld) pisztácia 1 kg görögdinnyehús 5 dl kaukázusi kefir 4 evőkanál méz ELKÉSZÍTÉS A pisztáciát durvára daraboljuk, és tapadásmentes serpenyőben néhány perc alatt zsiradék nélkül megpörköljük. A dinnye húsát nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a mézet meg a joghurtot, és a hideg tálkákba adagolt dinnyekockákra csorgatjuk, majd a tetejét megszórjuk a […] Tovább

Görögdinnye vörösborban

Görögdinnye vörösborban HOZZÁVALÓK: görögdinnye 2-3 evőkanál porcukor lehető legédesebb vörösbor ELKÉSZÍTÉSE: A görögdinnyét félbevágjuk, és karalábé kiszúróval vagy kiskanállal kis golyókat vágunk ki belőle, természetesen magok nélkül. Jól záródó üvegekbe töltjük, és – a dinnye édességétől függően – 2-3 evőkanál porcukorral meghintjük, a kapható legédesebb vörösborral derékig leöntjük. Az üvegeket lezárva, hűtőszekrénybe tesszük, és hűtés […] Tovább

Töltött sárgadinnye

Töltött sárgadinnye HOZZÁVALÓK: 2 kicsi sárgadinnye 2 tojás 2 evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csapott evőkanál liszt ½ liter tej 2 evőkanál rum ELKÉSZÍTÉSE: Alaposan megmosunk, majd úgy vágunk ketté két kicsi sárgadinnyét, mint a zsemlét, és kimagozzuk. Két tojássárgát habosra keverünk két evőkanál cukorral meg egy csomag vaníliás cukorral, belekeverünk egy csapott […] Tovább

Dinnyekrém

Dinnyekrém Hozzávalók két személyre:          20 dkg sárgadinnye          1 db tojássárgája          1 dl tej          fél dl joghurt          1 csapott evőkanál liszt          édesítőszer Elkészítése: A dinnye negyedét tegyük el díszítésre, a maradékot összeturmixoljuk. Összekeverjük a tejet, a tojássárgáját, az édesítőszert, meg a lisztet és gőz fölött állandóan kevergetve sűrű krémmé főzzük. […] Tovább

Gyümölcssaláta - görögdinnyében

Gyümölcssaláta – görögdinnyében A görögdinnye nyári-koraőszi gyümölcs. A receptet úgy kezdjük: Vegyél egy görögdinnyét! (Gyerekkorunkban, amikor a nagymamánál nyaraltunk ez a lehetőség fel sem vetődött: sem a vásárlás, mint beszerzési lehetőség, sem a gyümölcssaláta.) Milyen a jó görögdinnye? Először is nagy (5-10 kg). A fridzsider-dinnye (2-3 kg) is lehet jó, de ennek a legfontosabb tulajdonsága […] Tovább

Görögdinnye-margarita fagylalt

Görögdinnye-margarita fagylalt Hozzávalók: 2 uncia (kb. 60 ml) tequila 2 bögrényi mag nélküli görögdinnye 1-2 evőkanál cukor Elkészítése: Tegyél a mixerbe 2 uncia (kb. 60 ml) tequilát, 2 bögrényi mag nélküli görögdinnyét, és 1-2 evőkanál cukrot. Keverd addig a mixerrel, amíg lágy, krémes állaga nem lesz, majd töltsd a formákba, szúrd bele a pálcikát és […] Tovább

Sárga-, vagy görögdinnye cukorban 1914

Sárga-, vagy görögdinnye cukorban Hozzávalók: vastag héjú hámozott dinnyék gyenge ecetes 1 kg dinnyéhez 1 kg cukor vékony citromszeletek vagy kis vanília Elkészítése: Vastag héjú hámozott dinnyékből egyforma darabokat vágva azt gyenge ecetes vízben 1/4 órán át állni hagyjuk. Kiszedve onnan, egy-kétszer felforraljuk, és szitára rakjuk. Továbbá úgy járunk el, mint bármely más cukorgyümölcsnél, kg-ra […] Tovább

Sárgadinnyelekvár

Sárgadinnyelekvár Hozzávalók: sárgadinnye 1 kg gyümölcshöz 1 kg cukor vanília citrom szegfűszeg fahéj Elkészítése: Finom faj sárgadinnyét meghámozunk, belét és magvát kiszedjük és vagy meggyaluljuk, vagy jó éles késsel igen vékony, hosszú szeletekre vágjuk. Hideg vízben tűzhöz tesszük és mindjárt mihelyt forrni kezd, levesszük a tűzhelyről, laskaszűrőbe öntjük, hogy a víz róla jól lefolyjon. 1 […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!