Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Feketeszeder–ringló lekvár, nyírfacukoros

Feketeszeder–ringló lekvár Hozzávalók: 1,5 kg feketeszeder 1,5 kg ringló 30+30 dkg xukor (nyírfacukor) 1 citrom leve Elkészítése: A ringló ha nem magvaváló, akkor külön kell főzni: a megmosott és válogatott ringlót összevágtam kívülről cikkelyekbe, nem kell hogy szétessen, csak így gyorsabban fő. Így ahogy van, betettem a nyírfacukorral egy lábasba és kis hőfokon elkezdtem főzni. […] Tovább

Citromfüves birsalmaleves

Citromfüves birsalmaleves Elkészítési idő: 20 perc Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál vaj vagy ghí (tisztított vaj) 2 evőkanál nyírfacukor 2-3 birsalma, megtisztítva, magháza kivágva és húsa kockákra vágva 8 dl víz 1 csipet só 2 kiskanál reszelt gyömbér 2 evőkanál natúr joghurt vagy szójajoghurt 1,5 dl zabtejszín 1 csokor friss citromfű Elkészítése: A vajon a […] Tovább

Birsalmasajt

A birsalma az őszi időszak egyik legértékesebb termése, hiszen bőven tartalmaz C-vitamint, és emésztőrendszerünk, közvetve pedig immunrendszer működését is támogatja. Természetes pektinekben gazdag, mely szabályozza a vércukor- és koleszterinszintjét, illetve bélgyulladás esetén is hatásos. Ezen kívül kiváló A-, B1-, B2-, B3- és E-vitamin-forrás, és gazdag ásványi anyagokban (réz, vas, kálium, foszfor) is. A B-vitaminok a […] Tovább

Sárgabaracklekvár - szénhidrátszegény Ch

Sárgabaracklekvár – szénhidrátszegény Hozzávalók: 1,3 barack 10 dkg diabetikus befőző cukor üvegenként csipetnyi (Na-benzoát) tartósítószer Polisweet folyékony édesítőszer Elkészítése: A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk, feldaraboljuk (6-8 darabra), majd botmixerrel összezúzzuk. Hozzákeverjük a dia befőző cukrot és 5 órán keresztül főzzük. Kb. 20 percenként ránézünk és megkavargatjuk. […] Tovább

Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül

Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül Hozzávalók: barack 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer Elkészítése: A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az […] Tovább

Egy cukros ebédje, 2. hét

Hétfő Tejfölös karalábéleves Hozzávalók: 2 személyre ·        karalábé                           [g]: 170 g    Ch: 6,9 g/100 g              Σg: 11,73 g ·         marhahúsleves kocka    [g]: 1 db      Ch: 1,8 g/100 g              Σg: 1,8 g ·         májgombóc                      [g]: 36 g      Ch: 21,1 g/100 g            Σg: 7,6 g ·         tejföl                                 […] Tovább

Egy cukros ebédje, 1. hét

Hétfő Magyaros minestrone leves Hozzávalók: 1 személyre spagetti száraztészta                     [g]: 10 g         Ch: 76,7 g/100 g     Σg: 7,67 g karalábé                                              [g]: 90 g        Ch: 6,7 g/100 g        Σg: 6,03 g mélyhűtött húsleves zöldség     [g]: 100 g      Ch: 8,5 g/100 g        Σg: 8,5 g debreceni páros kolbász              [g]: 110 g      Ch: […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!