Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Kaliforniai gyümölcssaláta USA

Kaliforniai gyümölcssaláta HOZZÁVALÓK: 1 kg-nyi vegyes gyümölcs a mártáshoz 20 dkg krémsajt tej 2-3 evőkanál porcukor egy citrom leve pirított, durvára vágott mandula vagy dió ELKÉSZÍTÉSE: Ezt a gyümölcssalátát egész évben készítik Kaliforniában, a mártás hozzá ugyanaz, de a gyümölcsöt kedvük szerint váltogatják. 1 kg-nyi vegyes gyümölcsöt megtisztítanak, ha kell, feldarabolják, és összekeverve, behűtik. A […] Tovább

Joghurtos gyümölcssaláta Ch

Joghurtos gyümölcssaláta Ch Az energiaszegény gyümölcsök és a zsírszegény joghurt párosítása mind tápanyagok, mind íz szempontjából telitalálat. Pár csepp vanília- vagy kókuszaromával még finomabb lehet a natúr joghurtból készülő öntet. Hozzávalók: 1 doboz gyümölcsjoghurt gyümölcsök ízlés és idény szerint Elkészítése: Kedvenc gyümölcseinket apró kockára vágjuk és egy tálba halmozzuk, majd egy doboz gyümölcsjoghurttal elkeverjük. Néhány […] Tovább

Gyümölcssaláta - görögdinnyében

Gyümölcssaláta – görögdinnyében A görögdinnye nyári-koraőszi gyümölcs. A receptet úgy kezdjük: Vegyél egy görögdinnyét! (Gyerekkorunkban, amikor a nagymamánál nyaraltunk ez a lehetőség fel sem vetődött: sem a vásárlás, mint beszerzési lehetőség, sem a gyümölcssaláta.) Milyen a jó görögdinnye? Először is nagy (5-10 kg). A fridzsider-dinnye (2-3 kg) is lehet jó, de ennek a legfontosabb tulajdonsága […] Tovább

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta Ch

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta 6.10 mg koleszterin Hozzávalók: 1 csomag erdei mix fagyasztott gyümölcs (de lehet még beletenni fagyasztott áfonyát, szedret, epret stb. ízlés szerint) 2 dl joghurt ízlés szerint folyékony v. por édesítőszer, ELkészítés A gyümölcsöt tálba tesszük várunk egy pár percet hogy, hogy szépen szétváljanak a szemek. Nem kell teljesen felengedni, mert egy kicsit fagyosan […] Tovább

Fekete ribizlis körte

Fekete ribizlis körte Hozzávalók:6 személyre 6 db nem túl érett körte 50 dkg feketeribizli-zselé 50 dkg fekete ribizli vagy egy nagyobb üveg dzsem fél pohár feketeribizli-likőr Elkészítése: Szemezzük le ribizlit, és alaposan mossuk meg. Szárukat megtartva hámozzuk meg a körtéket, majd állítsuk bele őket egy magas fazékba. Öntsük rá a zselét és a ribizli szemeket […] Tovább

Gesztenyés desszert

Gesztenyés desszert Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg cukor, ½ dl rum, 1 ek. kókuszreszelék, 1 kk. kakaópor kevés tej, hideg kávé a krém: 38 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kk. kókuszreszelék a máz. Katica tortabevonó néhány csepp rum vagy aroma kevés főzőtejszín Elkészítése: […] Tovább

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó a krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a […] Tovább

Gesztenyepüré

Gesztenyepüré Hozzávalók: gesztenye rum tejszínhab Elkészítése: A gesztenyéket egyenként villával megszúrjuk, és egy fazék hideg vízben feltesszük főzni. Addig főzzük, amíg puha nem lesz. Akkor levesszük, leöntjük a főzővizet, és a gesztenyéket meghámozzuk. A belső, szőrős héjat is le kell szedni lehetőleg. Ezután villával összetörjük a gesztenyéket egy tálban, hozzákeverünk egy zacskó vanillin cukrot, egy […] Tovább

Gesztenye püré 1914

Gesztenye püré Hozzávalók: 1 kg gesztenye kis darab vanília 7 dkg cukor 21 dkg törött cukor 1 evőkanál víz karamell, vagy 28 dkg vaníliás cukor 1 tojássárgája ½ liter sűrű tejszín cukor Elkészítése: 1 kg gesztenyét puhára főzünk, kettévágva belsejét kiszedjük, és a szitán áttörjük. Kis darab vaníliát 7 dkg cukorral megtörünk, és a gesztenyéhez […] Tovább

Gesztenyebomba 3

Gesztenyebomba Hozzávalók: 2 csomag gesztenyemassza 10 dkg vaj 1/2 dl rum 1/2 dl víz 1/2 csomag zselatin 2 pohár tejszín 2 csomag vanília cukor porcukor babapiskóta Elkészítése: A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük, és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!