Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Debreceni kolbászos fánk

Debreceni kolbászos fánk Hozzávalók: 25 dkg burgonya, 25 dkg liszt, 2 dkg élesztő, 2 tojás, só, 2 dl tej, 2,5 dl olaj, 25 dkg lángolt kolbász. Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk, áttörjük. Összegyúrjuk 25 dkg liszttel, a tejben áztatott élesztővel, 2 tojással és annyi langyos tejjel, hogy közepes keménységű tésztát nyerjünk. Beledagasztjuk az olajat, és […] Tovább

Debreceni malaclapocka

Debreceni malaclapocka Hozzávalók 1-1,2 kg hosszúkás darab malaclapocka (lehet comb, dagadó vagy épp húsos hasaalja is) só őrölt bors 3 zsemle 2 tojás 1 kiskanál szárított majoránna 1 kiskanál fölaprított petrezselyem 2-3 szál debreceni 2-3 evőkanál olaj Elkészítése A húst megmossuk, bőrös oldalával lefelé deszkára fektetjük, majd kicsontozzuk. Aki még sose csinált ilyet, ne ijedjen […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!