Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Málnás pillecukor

Málnás pillecukor Hozzávalók: 25 dkg málna 3 dl víz 1 vaníliarúd kikapargatott belseje 1 citrom reszelt héja 4 csapott evőkanál zselatin 60 dkg cukor 3 dl keményítőszörp (pl. Tesco Golden Syrup) 1 csipet só a tepsi előkészítéséhez kevés olaj a szóráshoz 1 teáskanál étkezési keményítő 2 evőkanál porcukor Elkészítés: Kibélelünk folpackkal egy 20×30 cm-es, legalább […] Tovább

Marshalow pillecukor házilag

Marshalow  pillecukor házilag Hozzávalók: 30 dkg cukor 1,25 dl víz 4 kk. zselatin 1,25 dl forró víz 1 kk. vanília esszencia ételfesték (ha színesre akarod) Elkészítése: Keverd össze a cukrot és a hideg vizet. Egy másik tálban keverd össze a forró vizet a zselatinnal, majd keverd az előbbi hideg vizes keverékhez, és addig verd habverővel […] Tovább

Pörkölt cukor

Pörkölt cukor Hozzávalók: 25 dkg por- vagy kristálycukor kis késhegynyi szódabikarbóna Elkészítése: 25 dkg por- vagy kristálycukrot egy kis üstben láng fölött egy kis falapáttal kavargatva pirítsuk meg, előbb csak egész halványpirosra, ekkor adjunk hozzá egy kis késhegynyi szódabikarbónát, és tovább kavarva pirítsuk meg tetszésszerinti szép világosbarnára. Ekkor gyorsan öntsük ki márványlapra, és nagy kés […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!