Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Karácsonyi kóla

Karácsonyi kóla Hozzávalók: 3 dl tejszín, 3 dl cukor, 3 evőkanál kakaó, lehet hozzátenni apróra vágott diót. Elkészítése: A hozzávalókat keverd össze, főzd fel, és ellenőrizd a golyópróbát. (1 cseppet tegyél bele 1 pohár hideg vízbe. Ha 1 golyó lesz belőle, akkor eleget főzted.) Keverd, hogy langyosodjon. Terítsed ki laposra, kb. 1 cm vastagságú legyen. […] Tovább

Karamellás körte

Karamellás körte HOZZÁVALÓK: 20 dkg cukor 2 dl tej 2 tojás 1 evőkanál cukor 1 kiskanál liszt 1 csomag vaníliás cukor 2 dl tej 2 dl tejszín körtebefőt ELKÉSZÍTÉSE: Barnára pirítunk 20 dkg cukrot, két dl tejjel felengedve addig forraljuk, míg fel nem oldódik. Simára keverünk két tojássárgát egy evőkanál cukorral, egy kiskanál liszttel, meg […] Tovább

Karamellás pattogatott kukorica

Karamellás pattogatott kukorica HOZZÁVALÓK: 20 dkg kristálycukor 2 liter pattogatott kukorica olaj ELKÉSZÍTÉSE: Megpirítunk 20 dkg kristálycukrot, és kis lángon hagyva az edényt, apránként úgy forgatunk meg benne két liter pattogatott kukoricát, hogy épp csak vékonyan bevonja a szemeket a karamella, és azonnal kiolajozott tányérra szedjük. A forró cukortól csomókba ragadnak össze a kukoricaszemek, ha […] Tovább

Karamella

Karamella Hozzávalók: fél      liter tejszín 25      dkg kristálycukor 5      dkg porcukor 1      tasak vaníliás cukor 1      evőkanál olaj. Elkészítése: A tejszínt a kristálycukorral addig főzzük, amíg sűrűn folyós, világosbarna nem lesz. Ekkor a tűzről levéve a porcukrot meg a vaníliás cukrot belekeverjük. Egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk, olajjal megkenjük, és a […] Tovább

Karamellbomba

  Karamellbomba Hozzávalók: fél liter tejszín 25 dkg kristálycukor 5 dkg porcukor 1 tasak vaníliás cukor 10 dkg csokoládés tortadara Elkészítése: A tejszínt a kristálycukorral addig főzzük, amíg sűrűn folyós, világosbarna nem lesz. Ekkor a tűzről levéve a porcukrot meg a vaníliás cukrot belekeverjük. sűrű masszát langyosra hűtjük, vizes kézzel kis gömböket formázunk belőle, és […] Tovább

Hideg madártej forró Nutellával

Hideg madártej forró Nutellával Hozzávalók: 5 dl tej 4 tojás 5 evőkanál porcukor ¼ rúd vanília Nutella folyékony tejszín Elkészítése: A tejet felforraljuk két kanál cukorral és a vaníliával. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük, a forró tejbe szaggatva néhány percig főzzük, közben forgatjuk. A habgaluskákat szűrőlapáttal szitára kivesszük. A tojások sárgáját a maradék […] Tovább

Epres madártej

Epres madártej HOZZÁVALÓK: 9+1 dl tej 10+3 dkg cukor 9 tojás 1 púpos evőkanál cukor 1 csomag vaníliás cukor 2 evőkanál liszt 50 dkg eper ELKÉSZÍTÉSE: Felforralunk kilenc dl tejet tíz dkg cukorral. Közben habbá verünk kilenc tojásfehérjét három dkg kristálycukorral, és a forró tejbe mártogatott evőkanállal galuskákat szaggatunk a habból az édes tejbe. Egyperces […] Tovább

Málnás madártej

Málnás madártej Hozzávalók: 4 tojás szétválasztva 1 liter tej 10 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 evőkanál finomliszt 50 dkg málna (eper) Elkészítése: 7 dl tejet felforralni. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy evőkanál cukorral kemény habba verjük. Evőkanállal galuskát szaggatunk belőle a forrásban levő tejbe, és egy percig főzzük. Ekkor a galuskákat óvatosan […] Tovább

Madártej 1

Madártej A madártej eredetileg a francia konyha egyik édességének számított. A múlt század első felében híres chefjeink a nagy szállodák és híres éttermek étlapján szívesen alkalmazták a francia konyha remekeit. Ekkortól lett hazánkban fellelhető, a családi konyhák választékában is népszerű a madártej. Hozzávalók 4 személy részére 4 db tojás 20 dkg cukor 1,5 l tej […] Tovább

Madártej 2

Madártej Hozzávalók: 4 tojássárgája 5 dl tej 10 dkg cukor 1 vaníliarúd (vagy 1 evőkanál vaníliakivonat) 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt 4 tojásfehérje csipetnyi só Elkészítése: A tojássárgáját kikeverem a cukorral és hozzáadom a félbevágott vaníliarudat. Vízgőz fölött besűrítem a krémet, majd hagyom lehűlni. A tojásfehérjéket a só hozzáadásával együtt kemény habbá verem, majd […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!