Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Csokoládés-joghurtos jégkrém

Csokoládés-joghurtos jégkrém Hozzávalók: 1 adag csoki puding 2 bögre tej 2 pohár natúr joghurt Elkészítése: Keverj össze 1 adag csoki pudingot 2 bögre tejjel. Habverővel keverj fel 2 pohár natúr joghurtot. Öntsd a formát félig a csokis és a joghurtos réteggel, szúrd bele a pálcikát, majd várj amíg keményre fagy. Akkor adj hozzá még egy […] Tovább

Mogyoró fánkocskák 1914

Mogyoró fánkocskák Hozzávalók: 6 tojásfehérje 15 dkg cukor 8 dkg pörkölt, darált mogyoró 5 dkg liszt porcukor vaníliakrém* narancs, vagy csokoládémáz pörkölt mogyoró Elkészítése: 6 tojásfehérjéből sűrű habot verünk, 15 dkg cukrot, 8 dkg pörkölt, darált mogyorót és 5 dkg lisztet keverünk hozzá. A mogyorót a liszttel előbb összekeverjük, és úgy szórjuk könnyedén a habhoz. […] Tovább

Csokis fánk

Csokis fánk Hozzávalók: 12 dkg finomliszt, 12 dkg margarin, só, 1,5 dl víz, 4 tojás. a mártáshoz: 8 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 tojássárgája, 1 kiskanál finomliszt, 1 evőkanál kakaópor, 1 evőkanál rum, 10 dkg csokoládé, 2,5 dl tej Elkészítése: A másfél dl vizet a margarinnal és a csipetnyi sóval felforraljuk. A lisztet beleszórjuk, […] Tovább

DIA ZABPELYHES KEKSZ

dkg DIA ZABPELYHES KEKSZ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg 1/2 csésze puha vaj 0,50 0,50 A tojást a vajjal, a cukorpótlóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd me-het hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró, és a tört csokoládé, a mazsola és kb. fél deci […] Tovább

DIA CSOKIS RIZSGOMBÓCOK

dkg DIA CSOKIS RIZSGOMBÓCOK g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,00 30 dkg rizs 77,50 232,50 A rizst főzd meg tejbe, majd keverd hoz-zá az édesítőszert és a vanillincukrot. Így kemény tejberizst kapsz. Hagyd kihűlni. Az étcsokoládét 1 dl tejszínnel gőz felett olvaszd meg, és ízesítsd reszelt narancs héjjal. A tejberizsből formázz golyókat és forgasd bele […] Tovább

DIA ANGOL GYÜMÖLCSKENYÉR

dkg DIA ANGOL GYÜMÖLCSKENYÉR g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,80 3 db tojás 0,30 0,54 A vajat a cukorral, vanilincukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, a sütőporral és a tejjel jó alaposan elkeverjük. A tésztáva óvatosan belekeverjük a mazsolát és az apróra vágott szárított sárgabarackot. Kivajazott formába öntjük és kisütjük. 1,25 12,5 dkg vaj 0,50 0,63 […] Tovább

Amaretti golyók

Amaretti golyók Hozzávalók: 22,5 dkg tejcsokoládé, 20 dkg étcsokoládé, 2 tojás sárgája, 2,5 dkg tej, 2 ek tejszín, 6,5 dkg piskóta, 2 ek likőr, 5 dkg kakaópor Elkészítése: Olvasszuk fel a tejcsokoládét, majd adjuk hozzá a tojássárgát, a vajat, a tejszínt, s az apróra tort babapiskótát, de még jobb, ha Amaretti ostyánk van. Keverjünk hozzá […] Tovább

Banán-csemege

Banán-csemege HOZZÁVALÓK: 4 banán 10 dkg főzőcsokoládé őrölt dió ELKÉSZÍTÉSE: 4 banánt meghámozunk, 2-2 darabba vágjuk, és középen – ahol elvágtuk – beleszúrunk egy-egy darabka hurka-pálcikát. Gőzön megolvasztunk 10 dkg főzőcsokoládét, a hurkapálcikáknál megfogva, megmártjuk benne a fél banánokat, majd megforgatjuk őrölt dióban. A hűtőszekrényben tartjuk tálalásig. (Ha vastagabb csokoládéréteget akarunk rávinni, több csokoládét olvasztunk.) […] Tovább

Borzas eper

Borzas eper Hozzávalók: 60 dkg friss eper 20 dkg étcsokoládé 5 dkg vaj 20 dkg fehér csokoládé ½ dl tejszín A díszítéshez: kókuszreszelék pirított, majd durvára őrölt mandula színes torta-cukordara Elkészítése: Az epret kicsumázzuk, megmossuk és papírtörlőre fektetve megszárítjuk. Az étcsokoládét a vajjal, a fehér csokit pedig a tejszínnel együtt gőz fölött folyósra olvasztjuk. Így […] Tovább

Szuperfitt csokis édesség

Szuperfitt csokis édesség Így legalább egy sokkal egészségesebb alternatívával válthatod ki a hizlaló édességet! Hozzávalók: egy banán (sárgabarack, eper vagy kivi) egy pálcika olvasztott diabetikus csoki kókuszreszelék Elkészítése: Vágj félbe egy banánt, szúrj bele egy pálcikát, és forgasd meg olvasztott diabetikus csokiban. Várj néhány másodpercet, majd a csokis banánt szórd meg kókuszreszelékkel. Állítsd be a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!