Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Gesztenyés desszert

Gesztenyés desszert Hozzávalók: 50 dkg darált keksz, 18 dkg margarin, 10 dkg cukor, ½ dl rum, 1 ek. kókuszreszelék, 1 kk. kakaópor kevés tej, hideg kávé a krém: 38 dkg gesztenyemassza, 12 dkg margarin, 10 dkg cukor, 2 cl rum, 1 kk. kókuszreszelék a máz. Katica tortabevonó néhány csepp rum vagy aroma kevés főzőtejszín Elkészítése: […] Tovább

Gesztenyés tekercs

Gesztenyés tekercs Hozzávalók: 25 dkg háztartási keksz 20 dkg vaj 10 dkg cukor 5 cl rum 1 evőkanál kókuszreszelék 1 kávéskanál kakaó a krémhez 25 dkg gesztenyepüré 15 dkg vaj 10 dkg porcukor 2 cl rum 1 kiskanál kókuszreszelék a tetejére 10 dkg tortabevonó étcsokoládé Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a […] Tovább

Gesztenyebomba 2

Gesztenyebomba Hozzávalók: 2 csomag gesztenyemassza 10 dkg vaj 1/2 dl rum 1/2 dl víz 1/2 csomag zselatin 2 pohár tejszín 2 csomag vanília cukor porcukor babapiskóta csokiöntet Elkészítése: A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy […] Tovább

Gesztenyebomba 1

Gesztenyebomba drága-gyors és finom Hozzávalók: 2 doboz/zacskó babapiskóta, 3×20-25 dkg gesztenyemassza, 1 OKÉ tejszín (320 ml), tej, kicsi rum/aroma, kakaó, cukor, margarin csokiöntet Elkészítése: A piskótát darabonként kicsit beáztatom a rumos tejbe és leteszem egy kb. 25 cm átmérőjű és 15-20 cm magas tálba. Ugyanígy kibélelem az oldalát. Erre jön a tejszínnel simán elkevert gesztenyemassza […] Tovább

Gesztenye golyó 6

Gesztenye golyó Hozzávalók: 2 csomag fagyasztott gesztenyemassza, 1 tábla ét/tej tortabevonó csoki Elkészítése: A masszát hagyom kiolvadni, golyókat formálok belőle (kb. 24 db), gőz fölött felolvasztott csokiba mártom, majd hagyom rádermedni a mázt. Ha fel akarom turbózni, ezután a másik felét felolvasztott tejcsokis bevonóba mártom. Tovább

Gesztenye golyó 5

Gesztenye golyó Hozzávalók: 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg darált mandula 1 dkg kakaó 5 dkg tortadara vagy csokireszelék rum Elkészítése: A kész gesztenyemasszát egy kis rummal fellazítjuk, hozzáadjuk a darált mandulát, a kakaót, majd habosra kiverjük. Vizes kézzel kis golyókat formálunk, beleforgatjuk a tortadarába vagy csokireszelékbe és mignon papírra tesszük. 1-2 órára behűtjük. Tovább

Gesztenye golyó 3

Gesztenye golyó Hozzávalók: 1 cs. gesztenyemassza, 1 kg darált háztartási keksz, rum, 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor. egy kis csokimáz Elkészítése: Vizes kézzel kis golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk. (Margit féle) Tovább

Gesztenye golyó 2

Gesztenye golyó Hozzávalók: 50 dkg gesztenyemassza kb. 40 dkg darált keksz (vagy amennyit felvesz) meggybefőtt kókuszreszelék, csokireszelék Elkészítése: A darált kekszet keverd össze a gesztenyemasszával és annyi befőttlével, hogy a massza összeálljon, és még ne ragadjon. Kis golyókat formálj belőlük és tegyél mindegyik közepébe 1-1 meggyszemet. A golyókat tetszés szerint forgasd kókusz- vagy csokireszelékbe. Eredetileg […] Tovább

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo (olasz)

Aszalt barackos-diós-étcsokoládés semifreddo (olasz) Az olasz semifreddo állaga a parfééhoz hasonló, de annál jóval könnyebb, mivel nem tejszínnel, hanem tojáshabbal készül.  Sokszor az „alapot” piskótával, ostyával, gyümölccsel egészítik ki. Hozzávalók 10-12 szelethez: 20 dkg étcsokoládé (minimum 60%-os) 4 tojás 10 dkg felezett dió 3,5 dl tej 10 dkg aszalt sárgabarack 5 dkg cukor csipet só […] Tovább

Szeder és fehér csokoládé parfé

Szeder és fehér csokoládé parfé Legalább egy nappal előbb neki kell kezdeni! Hozzávalók: Parfé: 1/2 kg szeder (lehet fagyasztott is) 50 gr cukor 1 evőkanál Créme de Cassis, vagy valamilyen gyümölcs likőr 1/2 kávéskanál friss citromlé 15 dkg cukor fél dl víz 6 tojás sárgája 70 gr fehér csokoládé (ha lehet, Lindt) 2 kávéskanál vanília […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!