Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Hecsedli-lekvár

Hecsedli-lekvár Hozzávalók: 3 kg frissen szedett, érett, de nem túl kemény csipkebogyó 1,5 kg kristálycukor Elkészítése: 3 kg frissen szedett, érett, de nem túl kemény csipkebogyót jól megmosunk,a szemeket egyesével kettévágunk, a magjaikat kikaparjuk. Utána lábosba szórjuk, annyi vizet öntünk rá, amennyi bőven ellepi, majd puhára főzzük. Még melegen leszűrjük, először ritkább szövésű szitán átpasszírozzuk, […] Tovább

Csipkerózsa (hecsepecs, hecsedli)

Csipkerózsa (hecsepecs, hecsedli) Hozzávalók:  apró szemű csipkerózsa (az apró színe szebb mint a nagynak) amennyi a gyümölcs, annyi cukor Elkészítése: Apró szemű csipkerózsát veszünk (az apró színe szebb mint a nagynak), belétől jól megtisztogatjuk, egy fazékban állani hagyjuk, hogy puhuljanak, közbe gyakran megkavarjuk, azután szitán átnyomjuk. Amennyi a gyümölcs, annyi cukrot sűrű szörppé főzünk, az […] Tovább

Pikáns csipkebogyólekvár

Pikáns csipkebogyólekvár Hozzávalók: 50 dkg csipkebogyó 3 édesebb alma 30 dkg cukor Elkészítése: Mossuk át a csipkebogyót és csípjük le mindkét végét! Tegyük fel egy lábosba annyi vízzel, amennyi ellepi (kb. 2-3 dl). Főzzük puhára! (Eltarthat néhány óráig.) Amikor megpuhult, hagyjuk kissé kihűlni, majd passzírozzuk. (Lehet úgy is, hogy krumplinyomóval összezúzzuk, majd botturmix segítségével pürésítjük.) […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!