Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

DIA KÓKUSZ KOCKA

dkg DIA KÓKUSZ KOCKA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 0,20 2 dkg Sweettab por 85,00 17,00 A tésztához a vajat habosra keverjük az édesítővel, sóval; egyenként beledolgozzuk a tojásokat, végül a mézet és a sütő-poros lisztet is. Közben hígítva a tejjel. Kibélelt tepsibe simítjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben, 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni, […] Tovább

DIA ZABPELYHES KEKSZ

dkg DIA ZABPELYHES KEKSZ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg 1/2 csésze puha vaj 0,50 0,50 A tojást a vajjal, a cukorpótlóval és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd me-het hozzá a sütőporral, sóval és fahéjjal elkevert liszt, a zabpehely, a durvára vágott mogyoró, és a tört csokoládé, a mazsola és kb. fél deci […] Tovább

DIA TEJFÖLÖS EPER

dkg DIA TEJFÖLÖS EPER g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg eper 6,84 6,84 Az epret alaposan mossuk meg, csumázzuk és daraboljuk. A nagyobbakat 4-8 felé a kisebbeket kétfelé. Az összetevőket akaposan, de óvatosan keverjük össze, és tegyük a hűtőbe, lehetőleg 24 órára. 0,60 6 dkg tejföl 2,17 1,30 0,00 3 db Sweettab tabletta […] Tovább

DIA SÁRGABARACKÍZ

dkg DIA SÁRGABARACKÍZ g Ch/100g g Ch Elkészítése: 10,00 100 dkg Sárgabarack, kimagvalt 10,20 102,00 A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az édesítőszert, és még […] Tovább

ROZSOS - 3 MAGVAS HÁZI KENYÉR

dkg ROZSOS – 3 MAGVAS HÁZI KENYÉR g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,90 2,9 dl hideg víz 0,00 0,00 A leírás sorrendjébe dobáljuk a kenyér-sütőgépbe a hozzávalóka, a hidegvíztől az élesztőporig. A gépet bekapcsolva hagyjuk keverni, majd dagasztani a fi-gyelmeztető jelzésig (10 db sípszó, kb. 20 perc elteltével). Ekkor öntjük bele az előre lemért, és […] Tovább

DIA MEGGYES-DIÓS CSOKIS SÜTI

dkg DIA MEGGYES-DIÓS CSOKIS SÜTI g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,00 10 dkg keserű csokoládé 72% 29,70 29,70 A vajat és a csokit vízgőz felett felolvasz-tjuk. A porcukrot, a tojást és a vanília aromát összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajas csokoládét. A lisztet, a sót, a darált diót és a kakaóport ösz-szekeverjük, majd az előző […] Tovább

DIA MEGGYES TORTA

dkg DIA MEGGYES TORTA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 1,50 15 dkg vaj 0,50 0,75 A vajat simára keverjük ésóvatosan hozzáadjuk porcukrot, a tojássárgáját, a vanílincukrot és a sütőporral elkerverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan a tésztához adjuk. Egy kivajazott 24 cm-s torta-formába öntjük. Meggyel díszítjük. Sütés után a tortát hagyjuk kihűlni. Vaníliás […] Tovább

DIA MEGGYES PITE

dkg DIA MEGGYES PITE g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,60 6 db tojássárgája 0,30 1,08 A vajat a cukorral elkeverjük. Hozzáad-juk a vanílincukrot, a tojássárgáját, a to-jást, a rumot, az őrölt mandulát, a lisz-tet és a sütőport. Kivajazott formába öntjük és rászórjuk a meggyeket, majd kisütjük. Sütés után a pitét hagyjuk kihűlni. 2,00 20 dkg […] Tovább

DIA KÖRTETORTA

dkg DIA KÖRTETORTA g Ch/100g g Ch Elkészítése: 3,60 6 db tojás       A TÉSZTÁHOZ 0,50 1,80 Válaszd szét a tojásokat és a fehérjéből, vízzel verjél habot. Csurgasd bele a cuk-rot és a vaníliás cukrot és verd még ke-ményebb habbá. Keverd bele a tojás sárgáját. Keverd bele a lisztbe a sütő-port, majd óvatosan keverd a tésztába. […] Tovább

DIA GYÜMÖLCSFAGYLALT

dkg DIA GYÜMÖLCSFAGYLALT g Ch/100g g Ch Elkészítése: 4,00 40 dkg 40 dkg gyümölcs 10,30 41,20 (Eper, szeder, meggy) Kedvenc gyümölcsünket a joghurttal összetu-mixoljuk, ízlés szerint édesítjük és citromlevet csepegtetünk hozzá. A tejszínt felverjük, majd óvatosan a gyümölcsös joghurthoz keverjük. Egy nagyobb dobozba öntjük és fagyasztóba tesszük. A fagyás elején félóránkéntóránként két-három alkalommal célszerű kivenni […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!