Ticci konyha - Ticci szakácskönyve

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Ch

Paradicsomos darált hús főtt krumplival Hozzávalók: 65 dkg darált sertéshús          1,95 g Ch 5 dkg (kis fej) hagyma             4,15 g Ch 30 dkg szalonna 50 dkg paradicsomlé                42,5 g Ch 40 dkg burgonya                      73,6 g Ch só bors Vegeta kész:                    14,7 dkg                122,2 g Ch   8,3 g Ch/100 g Elkészítése: A hagymát és […] Tovább

Rakott káposzta Ch

Rakott káposzta         Ch Hozzávalók: 100 dkg savanyú káposzta                    24,0   g Ch 75 dkg darált sertés comb                     2,25   g Ch 15 dkg füstölt kolbász                            0,45   g Ch 1,25 dkg (1 nagy fej) hagyma                10,38 g Ch 1,25 dkg kockázott bacon szalonna     1,00   g Ch 4 dl tejföl                                                  8,68   g Ch só bors piros […] Tovább

Lala desszert Ch

Lala desszert        Ch Hozzávalók: 12,5 dkg babapiskóta                     93,6   g Ch 10 dkg vörös áfonya                       11,0    g Ch (rumaroma) 14,5 dkg csokoládés tortakrém    32,5   g Ch  (Dr.Oetker) 6,8 dkg vaníliakrém                       13,4   g Ch  (Dr.Oetker) 5,5 dkg darált keksz                       42,8   g Ch 4+3+1 dl tej                                      36,8   g Ch (felvert tejszín) 13,52 dkg kész                                       230,1 g Ch   17 g […] Tovább

Joghurtos gyümölcssaláta Ch

Joghurtos gyümölcssaláta Ch Az energiaszegény gyümölcsök és a zsírszegény joghurt párosítása mind tápanyagok, mind íz szempontjából telitalálat. Pár csepp vanília- vagy kókuszaromával még finomabb lehet a natúr joghurtból készülő öntet. Hozzávalók: 1 doboz gyümölcsjoghurt gyümölcsök ízlés és idény szerint Elkészítése: Kedvenc gyümölcseinket apró kockára vágjuk és egy tálba halmozzuk, majd egy doboz gyümölcsjoghurttal elkeverjük. Néhány […] Tovább

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta Ch

Joghurtos erdeigyümölcs-saláta 6.10 mg koleszterin Hozzávalók: 1 csomag erdei mix fagyasztott gyümölcs (de lehet még beletenni fagyasztott áfonyát, szedret, epret stb. ízlés szerint) 2 dl joghurt ízlés szerint folyékony v. por édesítőszer, ELkészítés A gyümölcsöt tálba tesszük várunk egy pár percet hogy, hogy szépen szétváljanak a szemek. Nem kell teljesen felengedni, mert egy kicsit fagyosan […] Tovább

Sárgabaracklekvár Ch

Sárgabarackíz – hozzáadott cukor nélkül Hozzávalók: barack 55 ml Polisweet minden kilogramm barackra üvegenként csipetnyi (szalicil) tartósítószer Elkészítése: A barackot szűrőkanálba téve lobogva fövő vízbe mártjuk, és miután a héját lehúztuk, kimagvaljuk. A gyümölcsöt lemérjük, és minden kilógrammra 55 ml Polisweet-et számítunk. A hámozott, kimagozott barackot húsdarálón átdaráljuk, és 15-20 percig főzzük. Ekkor beletesszük az […] Tovább

Húsvéti képviselőfánk Ch

Húsvéti képviselőfánk HOZZÁVALÓK 15 darabhoz: 5 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 12-13 dkg liszt, 3 tojás, 15 dkg meggybefőtt, 4 dl tejszín, 2 teáskanál neszkávé, 3 dkg kristálycukor, 1 zacskó habfixáló, 4 evőkanál csokoládélikőr, 2 evőkanál porcukor vagy díszítő szórócukor, színes tojáscukor vagy drazsé. ELKÉSZÍTÉSE: Az égetett tésztához a vajat és a sót 1/8 […] Tovább

Diétás kenyér Ch

Diétás kenyér Hozzávalók: 20 dkg kukoricaliszt 20 dkg rizsliszt 2 tojássárgája 8 dkg porcukor 4 dkg margarin 1,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 teáskanál só. Elkészítése: Ez így édes kenyérnek tűnik, de gondolom cukor nélkül sósan is el lehet készíteni… Nem vagyok biztos abban, hogy csupa rizslisztből lehet ehető kenyeret sütni. (A legtöbb rozskenyér […] Tovább

DIA EPER DZSEM

dkg DIA EPER DZSEM g Ch/100g g Ch Elkészítése: 12,23 122,3 dkg Eper (tisztítva, csumázva) 7 85,61 Az alaposan megmosott, lecsumázott (csak ép) epreket negyedelem, majd bot turmixszal durván pépesítem. Az epret, az édesítőt és a dzsemfixet állandó ke- verés mellett felforalom folyamatos keverés és zubogtatás mellett 3 percig forralom. Az előkészített üvegeket azonnal peremig […] Tovább

DIA TÚRÓS RÉTES

dkg DIA TÚRÓS RÉTES g Ch/100g g Ch Elkészítése: 2,50 25 dkg 25 dkg rétesliszt 70,6 176,50 Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet, sütőport, a porcukrot a citrom reszelt héját. Egy tepsit kikenünk (a 30×20 cm-es) 5 dkg vajjal. (Jól ki kell ken-ni, hogy mindenhova vastagon jusson.) Beleszórjuk a lisztes keverék felét, e-gyenletesen eloszlatva. Rámorzsoltjuk a […] Tovább

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!